Pamukkale Belediye Meclisi, Dokuzkavaklar’da yapılacak ve yaklaşık 10 mahalleye  hitap edecek Semt Hastanesi için Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e protokol imza yetkisi verdi. Başkan Gürlesin, sağlık alanında önemli bir açığı kapatacak, sağlık hizmetlerinde kaliteyi bir üst seviyeye taşıyacak hastanenin yapımı için seferber olduklarını söyledi. 

Denizli’de sağlık alanında önemli bir proje olan Semt Hastanesi hayata geçiyor. Dokuzkavaklar Mahallesi’nde yapılacak Semt Hastanesi , Dokuzkavaklar, Karşıyaka, Aktepe, Sümer, Sevindik, Deliktaş, Fatih, Kayıhan, Akhan ve Pınarkent gibi yaklaşık 10 mahalleye hitap edecek. Projede arsayı Büyükşehir Belediyesi verirken, binayı tamamen Pamukkale Belediyesi inşa edecek. Sağlık Bakanlığı ise hastanenin iç donanımını yapacak.
Pamukkale Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin başkanlığında “Semt Hastanesi “ başlığıyla tek gündem maddesi olarak olağanüstü toplandı. Pamukkale Belediye Meclisi; Denizli için sağlık alanında büyük bir farklılık, kalite ve insanların sağlığa ulaşımında büyük kolaylık sağlayacak Semt Hastanesi için Pamukkale  Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e  Sağlık Bakanlığı ve Denizli Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzalamak üzere yetki vermeyi içeren tek gündem maddesini görüştü.  Bir çok mahallenin ayağına sağlık hizmeti götürecek proje için o bölgenin mahalle muhtarları da olağan üstü toplanan Belediye Meclisi toplantısını misafir olarak izledi.

SAĞLIKTA BÜYÜK ADIM

Meclise Başkanlık eden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, belediye olarak inşasının tamamını üstlenecek oldukları Semt Hastanesi’nin biran önce yapımını başlanılması için olağan üstü toplandıklarını söyledi. Denizli’de sağlık alanında önemli bir açığı kapatacak, sağlık hizmetlerinde kaliteyi bir üst seviyeye taşıyacak hastanenin yapımı için seferber olunduğunu aktaran Gürlesin, “Denizli halkımızın, Pamukkale Belediyesi sınırları içinde yaşayan insanlarımızın sağlık hizmetlerine hızlı ulaşımı ve kaliteli sağlık hizmeti alımı için büyük bir projeyi hayata geçiriyoruz. İnsan yaşamında sağlığın en başta yer aldığı tartışılmaz. Dolayısıyla bu projenin biran önce hayata geçmesi bizleri de sabırsızlandırıyor. Devlet Hastanesi, Pamukkale Üniversite Hastanesi ve Servergazi Devlet Hastanemizin yanı sıra bu proje  hayata geçtiğinde, Denizlimiz, Pamukkale İlçemiz sağlıkta artık sınırları zorlayan ve kalite çıtasını en üst seviyeye taşımış bir yer haline gelmiş olacak. Projeyle o bölgedeki insanlarımız şehrin yoğun trafiğine girmeden yürüme mesafesinde hastaneye ulaşarak sağlık hizmetinden faydalanacak. Bu çok güzel bir şey” diye konuştu. 

YAKLAŞIK 15-20 MİLYON LİRA
Maliyetler konusuna da değinen Başkan Gürlesin, “Pamukkale Belediyemiz, proje içinde önemli bir görev üstlenecek. Büyükşehir Belediyemizin sağladığı arsa üzerinde hastane inşaatını tamamen belediyemiz yapacak. Yapacağımız üçlü protokolle de Sağlık Bakanlığımız iç donanımını hayata geçirecek. Şuanda proje noktası tam kesinleşmedi ancak Pamukkale Belediyemiz binanın yapımı için yaklaşık 5 milyon lira gibi bir maliyet harcayacak. Proje toplamda ise, 15-20 milyon lira gibi bir mliyete ulaşacak. Bölgemiz açısından dev bir yatırım bu. Toplantı çağrımıza karşılık verip katıldığınız için teşekkür ediyorum. İnşallah bugün alacağımız karar güzelliklere vesile olacak" dedi. 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Olağan üstü toplanan Pamukkale Belediye Meclisi, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e Semt Hastanesi’nin yapımı için oy birliği ile protokole imza yetkisi verdi. 
Mahalle Muhtarları toplantı sonrası sevinçlerini Başkan Gürlesin’i tebrik edip fotoğraf çektirerek gösterdi.