15 Haziran’da başlayan havuzlara daha şimdiden yaklaşık 2 bin çocuk ailesiyle birlikte başvuru yaptı. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu da ziyaret ettiği Zaferiye Abalıoğlu Ortaokulu’nda öğrencilerin kaydınıkendisi aldı. 

Merkezefendi Belediyesi’nin bu yıl ikinci kez düzenlediği ve kentte büyük yankı uyandıran ‘Yüzme öğreniyoruz. Birlikte eğleniyoruz’ projesi start alıyor. Sıcaktan bunalan çocuklara ücretsiz yüzme öğretilecek olan proje, hem çocukların hem de ailelerin yüzünü güldürüyor. İlçede 12 noktaya kurulan portatif havuzlarda 6-13 yaş arası 6 bin çocuk ücretsiz bir şekilde uzman öğretmenlerden yüzme eğitimi alacak. 

Yaz sonunda yüzme öğrenen çocuklara sertifikaları verilirken yetenekler de keşfedilecek. Havuzların hijyenik açıdan bakımları da yine uzmanlar tarafından yapılacak. Kaydını yaptıran öğrencilere Merkezefendi Belediyesi tarafından çanta, havlu ve bone hediye ediliyor. 15 Haziran’da başlayan havuzlara daha şimdiden yaklaşık 2 bin çocuk ailesiyle birlikte başvuru yaptı. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu da ziyaret ettiği Zaferiye Abalıoğlu Ortaokulu’nda kayıt aldı. Başkan Subaşıoğlu açıklamasında, “Bu yaz tatilinde de çocuklarımız Merkezefendimizin havuzlarında hem eğlenecek hem de yüzme öğrenecek” dedi.