Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hayvan ithalatı konusunda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı konuşmayı eleştirerek, “Dün Trakya’da konuşuyor ve yalan söylüyor, ‘halen dışarıdan hayvan getiriyorlar’ diyor ama getirilecekse yine getiririz. Şuanda getirmiyoruz. İthal hayvan yok. Beklide kısa vadede biz zaman içerisinde ihracata başlıyoruz” dedi.
Başbakan Erdoğan, Denizli’nin Çivril ilçesinde çok sayıda bakanlık tarafından yapımı tamamlanan Beycesultan Türbesi Restorasyon yapımı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çivril Hizmet Binası, Gümüüşsu Kerime Anaokulu, Çevak Anaokulu, Keriman Kamer Anaokulu, Irgılı Atasay Kamer Anaokulu, TMO Ajans Amirliği, Çivril Atasay Kamer Meslek Lisesi’nin toplu açılış törenleri için ilçeye geldi. Eşi Emine Erdoğan’ın da katıldığı açılış töreni adeta miting havasında geçti. Katılımın yoğun olduğu töreninde geniş güvenlik önlemleri alındı.
Başbakan Erdoğan, törende yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu’nun dün Kırklareli’de yaptığı konuşmaları eleştirerek, “Dün Trakya’da konuşuyor ve yalan söylüyor, ‘halen dışarıdan hayvan getiriyorlar’ diyor ama getirilecekse yine getiririz. Şuanda getirmiyoruz. İthal hayvan yok. Beklide kısa vadede biz zaman içerisinde ihracata başlıyoruz. Bu konuda ki hassasiyetimiz ortadadır. Bu Kurban Bayramı’nda inşallah vatandaşa kendi yerli hayvanlarımızı sunacağız. Amacımız hayvanı daha ucuza getirmek, kestirmek ve vat6andaşa daha ucuza et yedirmek” dedi.

“MİLLETİN CEBİNDEKİ PARALARIN FAİZ LOBİSİNE GİTMESİNE İZİN VERMİYORUZ”

AK Parti’nin göreve geldiği süre boyunca ekonomi adına yaptıkları icraatlardan da bahseden Başbakan Erdoğan şunları söyledi:
Enflasyon göreve geldiğimizde yüzde 35’lerdeydi, şimdi yüzde 5’lerde. Bunu bu iktidar indirdi. Göreve geldik devletin borçlanma faizi yüzde 63’dü. Şimdi yüzde 7’lerde. Aradaki fark kimin cebinde kalıyor, vatandaşlarımızın. Bunu nasıl görmemezlikten geliyorlar, bunu anlamak mümkün değil. Milli gelir 1’di, 3 şuanda. Çiftçilerimiz yüzde 59’la kredi alıyordu şimdi 0-7 arasında kredi alıyor ve daha fazla kredi alıyor. Halkbankası yüzde 45’le esnafa kredi veriyordu, şimdi yüzde 6 ile kredi veriyor bunları görmeyen bir muhalefet var, ama biz el ele vereceğiz. Büyüme hızı dünyada en büyük istisna ülkelerden birisiyiz. Şuanda hepsi dökülüyor, ama biz büyüyoruz daha iyi olacağız. Çünkü biz milletin cebindeki paraların faiz lobisine gitmesine izin vermiyoruz. Dikkatli, olalım birlikte olalım. İnşallah bu çalışmaları daha sağlam zeminlere oturtacak çalışmaları birlikte yapacağız.”

“TÜRKİYE ÜZERİNDEN PEKİN’İ LONDRA’YA BAĞLIYORUZ”
Muhalefetin yaptıkları eylemlere ve engellemelere değinen Başbakan Erdoğan, “Birçok yatırımın temelleri atılıyor, gelip bunun önünde dikiliyorlar. 3. Boğaz Köprüsü, biz bu köprüyü yapacağız. 4 gidiş 4 geliş ortasından da tren gidecek. Takıldıkları yer ismi, ‘Niye Yavuz Sultan Selim koyuyorsunuz?’ diyorlar. Ne koyacaktı? Biz ecdadımızla büyüdük, onlarla övünüyoruz. Padişahlık döneminde ülkemizi nereden nereye getirdi onu inkar mı edeceğiz? Bu 29 Ekimde Marmaray’ı da açacağız. Pekin’i Londra’ya bağlıyoruz. Nereden? Türkiye üzerinden. Allahtan boğazın altından geçiyor görmüyorlar yoksa ona da karşı çıkarlar. Bunlar 1., 2. ve 3. köprüye karşı çıktılar ama Marmaray boğazın altından geçiyor ona itiraz edemiyorlar. Biz boğazın altından bir yatırım daha yapıyoruz. İki tünelli otomobiller geçmesi için tüneller yapıyoruz oda yine denizin altında. Birde İstanbul’a yıllık kapasitesi 100 milyon olan havaalanı projesi başlattık. 23 yıllığına 23 milyar Euro’ya verdik. Bize yine devir edecekler ve oradan büyük bir gelir sağlayacağız. Oda bitmiyor. Onun hemen yanı başında kanal İstanbul projesine başlıyoruz. Oda bir çevre projesidir ve onunla İstanbul boğazını koruma altına alıyoruz. Büyük tonajlı gemiler oradan geçecek. Orada farklı bir mimari uygulayacağız. Ve şehir içinde şehir yapacağız” diye konuştu.

“ARTIK BELDE VE KÖY YOK, MAHALLE VAR”
Büyükşehir Yasası’nın detayları hakkında bilgiler veren Başbakan Erdoğan şunları söyledi:
“Artık yeni bir döneme girdik. Büyükşehir dönemine. Denizli ilçe belediyesi büyükşehir belediyesi oldu. Geçmişte il belediyeleri vardı. Bunlar aslında merkez ilçe belediyeleriydi. Şimdi getirdiğimiz yasayla ilin mülkü sınırını ve nüfusu 750 binin olanları büyükşehir yaptık. Artık büyükşehirlerde köy ve belde yok. Ne var? Artık mahalleler var. Alt yapısı ve kanalizasyon konusunda birçok ilçe belediyemiz bunları başaramıyordu. Ama şimdi bunu büyükşehir belediyelerimiz ele alacak. İlçenin mahallelerine kadar bütün alt yapısını yapacak. İtfaiyesini gönderecek. Artık güçlü itfaiyeler oldu. Geçmişte özel idarelerin ulaştığı konuları. Büyükşehir belediyeleri yapacak. Çünkü ben damdan düştüm ve neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilirim. Ben büyükşehir belediye başkanlığından geldim. Yapılması gerekenleri gördük. Muhalefet ne yaptı. Anayasa Mahkemesi’ne gitti. Şimdi bunlar hangi yüzle gelecek ve biz en iyisini yaparız diyecekler. Doğrusu merak ediyorum.”

“YÖK İLE BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”
İlk iktidara geldikleri dönemde yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edeceklerini dile getiren Başbakan Erdoğan, bunu başardıklarını kaydederek, “Yolsuzluk hamdolsun bizim dönemimizde milimize edildi. Mafyalar ve çeteler olması gerektiği yerde” dedi.
Eğitim konusuna da değinen Başbakan Erdoğan, “Bütçemizin yüzde 50’sini, sürekli, milli eğitime ayırdık Türkiye’de biz geldiğimizde üniversite sayısı 71’di. Şimdi 174’e çıkardık. 81 kentin hepsinde üniversite var. Hakkari’deki kardeşim ‘param yok üniversiteye gönderemiyorum’ diyemiyor. Aynı şekilde Sinop’taki de öyle diyor. Sıkıntılarımız var. Akademisyen sıkıntımız var. Fiziki imkanları sürekli arttırmanın gayretindeyiz. Tabii burada bizlerde elimizden geleni YÖK ile çalışarak yapmanın gayreti içerisinde olacağız” dedi.
Başbakan Erdoğan konuşmaların ardından toplamda 14 milyona mal olan Çivril Beycesultan Türbesi Restorasyon yapımı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çivril Hizmet Binası, Gümüüşsu Kerime Anaokulu, Çevak Anaokulu, Keriman Kamer Anaokulu, Irgılı Atasay Kamer Anaokulu, TMO Ajans Amirliği, Çivril Atasay Kamer Meslek Lisesi’nin toplu açılış kurdelesini protokol üyeleri ile birlikte kesti. Tören sonunda Başbakan Erdoğan eğitime verdiği katkılardan dolayı Kamer ailesi ve okul yaptıran diğer ailelerin temsilcilerine de plaket verdi. Törende ayrıca Ahmet Parlak isimli bir vatandaş Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a İmam Hatip okullarına verdiği destekten dolayı kendisine plaket takdim etti.
Başbakan Erdoğan, tören sonunda helikopterle ilçeden ayrıldı.