Bu kapsamda, yeni oluşan Kent Konseyi Meclis yönetimleri ile birlikte Tavas Kent Konseyine ziyaret düzenledi. Ziyarette, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Engelliler Meclisi Başkanı Ayten Bahtiyar ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Tavas Kent Konseyi ve Denizli Kent Konseyi ilk olarak Bağlar mesireliğinde öğle yemeğinde buluştu. Ardından Tavas Meslek Yüksek Okulu toplantı salonundaki konferansa geçti. Toplantıya Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Meclis üyeleri ve Tavas Kent Konseyi Başkanı Ahmet Çetinkaya, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi heyeti burada da yoğun ilgiyle karşılandı.

Denizli Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, Kent Konseyi'nin işleyişi hakkında katılımcılara bilgi verdi. Akın, "Kent Konseyi nedir, ne iş yapar, katılımcıları kimlerdir, bu konulardaki Büyükşehir'in tecrübelerini sizlerle paylaşmaya geldik" dedi.

Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kent Konseyi ve alt meclislerinin çalışmalarını önemsediğini ve yakından takip ettiğini belirtti.
Türk toplumunda kadının, gençlerin ve engellilerin özel bir yeri olduğunun altını çizen Başkan Akyol, kadına, gençlere ve engellilere  hak ettiği değerin verilmesinin toplumun her kesiminin görevi olduğunu hatırlatarak, bunlara yönelik her konu ve projeyi de Belediye olarak hassasiyetle yürüttüklerine işaret etti. Kadınların, gençlerin ve engellilerin özgür ve doğrudan katılımlarının sağlandığı ve kentteki sorunlara çözüm bulunmaya çalışılan bu tür meclislerin toplumda bir bilinç oluşturduğuna dikkat çeken Akyol, "Toplumsal yapının en küçük birimini oluşturan  aileyi çekip çeviren, bir düzene sokan kadınlarımızın, sosyal hayatta, siyasette ve her platformda, sesine, fikrine ihtiyacımız var. Bir şehri güzelleştiren kadınlar heyecanlandıran ise gençlerdir.  Bu şehirde beraber yaşadığımız çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın ve engellilerimizin toplumsal yaşamda karşılaştıkları sorunlarla birlikte sosyal ve kültürel alandaki pek çok eksiğimizi minimuma indirgemek için birlikte çalışacağız. Kent Konseylerini sivil toplum örgütlerinden en ayırt edici özelliği de kent konseylerinde alınan kararlar o ilçedeki  belediye meclislerinde karar haline dönüşebiliyor olmasıdır” dedi.