Denizli’nin Kale ilçesinde esnaf Özkan Dönmez, geçtiğimiz yıllarda trafik kazası sonucu hayatını kaybeden oğlu Oğuzhan Dönmez için kuzeniyle birlikte Kale ilçesine 112 hizmet binası yaptırıyor.
Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca’nın öncülüğünde gerçekleşen projeyle Pamukkale-Marmaris turizm yolunda yapılacak hizmet binası, bu yolda olabilecek kazalara anında müdahale edecek. Oğlu Oğuzhan Dönmez’in adını yaşatmak için böyle bir hayır yapmak istediklerini söyleyen baba Özkan Dönmez, 112’nin olmasıyla kaza yapan vatandaşlara daha hızla müdahale edileceğini belirtti.
Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, ilçenin üç ilin kesiştiği stratejik bir konumda olduğunu belirterek, "Geçtiğimiz yıllarda Özkan kardeşimizin evladı trafik kazası sonucunda hayatını kaybetti. Kazanın ardından kan parası ödendi. Özkan kardeşimiz bu parayı kullanmayacağını ifade edip, bir hayır kurumuna vermek istediğini belirtti. Çocuğumuz Oğuzhan trafik kazasında vefat ettiği için 112 hizmet binası yapmak için düşündük. Dönmez ailesi 112 hizmet binası yapmak için söz verdi ve bugün kurban keserek temelini attık”dedi.
Binanın iki ay içerisinde tamamlanacağını vurgulayan Başkan Yarımca, inşaatın tamamlanmasının ardından sağlık müdürlüğüne teslim edileceğini söyledi. Başkan Yarımca, “Bu bağışlarından dolayı Dönmez ailesine teşekkür ediyoruz. İnsan hayatının çok önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Yapılacak bu 112 istasyonunda nice hayatlar kurtulur”dedi.
Kurban kesiminin ardından temel atılarak inşaata başlandı.