Denizli Sarayköy ilçesi Belediye Başkanı Orhan Karaköse, 9 yıl içinde, 20 yılda yapılmayan hizmeti yaptıklarını söyledi.
Basın İlan Kurumu (BİK) Denizli Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Cumartesi Buluşmaları' Sarayköy Belediyesi Encümen Salonu'nda yapıldı.

Başkan Karaköse'nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya BİK Denizli Şube Müdürü Halit Peltek ve gazeteciler katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Karaköse, göreve geldiği 2004 yılından bu yana yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Karaköse, “2004 yılında göreve geldiğim zaman her bankada haczi olan bir belediyeyle karşılaştım. Personeline maaşını ödeyemez durumdaydı. 8 milyon lira borcu vardı. Buranın pazarı Cumartesi günü. Burada pazarda yer ücretlerinden elde edilen paralarla memurlar 20-30’ar lira harçlık alıyorlarmış. Önce bunu düzene koyduk. Gelir kaynaklarınızı düzenli topluyorsanız, giderlerinizi düzenli yapıyorsanız, bütçeyi dengeli şekilde yönetiyorsanız, hizmet gayet kolay oluyor. Ben başkan olduktan sonra memurlar işçiler maaşlarını düzenli almaya başladı." dedi.

        Satın alan değil üreten bir belediye anlayışı içerisinde çalıştıklarını vurgulayan Karaköse, “Satın almayarak, kendimiz üreterek bunları yaklaşık üçte bire mal ediyoruz. Termalimiz, jeotermalden enerji üretimimiz, tarımımız var, karayolu ve demiryolu güzergâhındayız. İlçemizi modern bir hale getirmeye çalışıyoruz. 9 yıl içinde, 20 yılda yapılmayan hizmeti yaptık." diye konuştu.