Denizli’nin Kale ilçesinde üretilen ve Türkiye’nin üçüncü tescilli biberinden biri olan Kale biberi, Kale Belediyesi proje ekibi tarafından yapılan proje ile Kale Biberi Üretim ve Pazarlama Kanalları Mevcut Durum Analizi için Güney Ege Kalkınma Ajansı’na (GEKA) doğrudan faaliyet desteğine başvuruda bulundu. 
Geçtiğimiz günlerde Ajans tarafından projenin kabul edilmesiyle, mikroklima özelliği taşıyan üretim yerlerinde inceleme ve üreticilerle anket çalışması yapıldı. 100 biber üreticisiyle ve 25 kurum ve kuruluş yetkilisiyle yüz yüze yapılan görüşmeler sonrasında sonuçlar Kale Belediye Düğün Salonu'nda yapılan toplantıyla sunuldu.
Toplantıya Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, GEKA Birim Uzmanı Ömer Faruk Kiraz ve Kale biber üreticileri katıldı. Projeyi yürüten danışmanlık şirket yetkilisi Adnan Hacıbebekoğlu tarafından sonuçlar katılımcılara aktarıldı. Proje koordinatörü Gürkan Çakanel yaptığı açıklamada, “Bu projemizle Kale biberinin tanıtım ve markalaşma çalışmalarının hızlandırması için üretim ve pazarlama süreçlerinin mevcut durum analizini yapmaktır. Projenin başarıya ulaşmasıyla iş gücü imkanlarının belirlenmesi, yatırım alanlarının analiz edilmesi, biberin dış ticaret potansiyelinin ön plana çıkması, örgütlenme ve pazarlama kanallarının incelenerek tanıtımının yapılmasıdır” diye konuştu.Danışmanlık şirket yetkilisi Hacıbebekoğlu, Türkiye’nin dünya üzerinde biber üretimindeki payının yüzde 7 olduğunu belirterek, biber ithalatının arttığını belirtti. 
Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca ise, Kale biberinin ilçe için önemli bir değer olduğunu belirterek, “Biberin tüm yönlerini inceleyerek tüm piyasalara girmesi üreticileri sevindirecektir. Bu projemizin amacı kaliteyi ve verimliliği artırmak.Biberin tanıtılması ve satılması için belediye olarak desteklerimiz sürmeye devam edecektir” dedi.