Denizli’ye bağlı Kale Belediyesi büyükşehir yasasının onaylanmasının ardından 2 beldesine ve 25 köyüne hizmetlerine devam etmeye başladı. 25 binin üzerinde bulunan ilçe nüfusunun artmasıyla yeni araçlara ihtiyaç duyan Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca eksikleri tespit edip, belediye araç filosunu güçlendirdi.
Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, belediye bünyesinde bulunması gereken araçların nihayet alındığını belirterek,“Büyükşehir ilçesi olduğumuzdan dolayı ilçe nüfusumuz ve faaliyet alanımız genişleyerek hizmet götüreceğimiz alan oldukça büyüdü. Ancak Kale Belediyesi olarak kendi bütçemizden yeni paletli kepçe ve silindir alarak vatandaşımıza hizmeti ayağına götüreceğiz. Belediyemizin ekonomik durumunun çok iyi olması ve hiçbir kurum veya kuruluşa borcumuzun olmaması bugün bu hizmetleri getirmemizde en büyük faktörlerden birkaçıdır. İlçe merkezimiz başta olmak üzere tüm belde ve köylerimizin yollarını baştan aşağıya düzenleyerek Kale ilçemize yakışır bir hizmet yapacağız. Denizli’de ilçeler arasında büyükşehir ilçesi olarak en hazır belediye Kale Belediyesi olduğunu iddia ediyorum”dedi.
Başkan Yarımca göreve geldiğinden bu yana 3 adet çöp kamyonu, 2 adet kamyonet, kurtarıcı, 1 adet vidanjör, su tankeri,cenaze taşıma aracı,greyder, kepçe,traktör, traktör kepçe, hasta nakil aracı ve toplu taşıma aracı olmak üzere 17 araç filoya kazandırdığını da sözlerine ekledi.