Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü(İŞKUR) ile Güney Belediyesi arasında İşbirliği Protokolü imzalandı.
İŞKUR Hizmetlerinin Güney Belediyesi’ nde uygulanması hakkındaki işbirliği protokolü, Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan ve Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferudun Giresun arasında imzalandı. Protokolle, İŞKUR hizmetlerinden yararlanmak amacıyla başvuranlara Belediye nezdinde hizmet sunulması hedeflenmektedir. Bu hedef doğrultusunda Tavas Belediyesi tarafından görevlendirilecek bir personele İŞKUR tarafından e-İŞKUR yazılım programını kullanmak amacıyla eğitim verilecektir. Eğitim alan belediye personeli e-İŞKUR portalı üzerinden; iş arayanların kaydını almak ve güncellemek, iş arayanın profiline uygun açık işleri sorgulamak, iş başvurusunu almak ve başvurularını takip etmek, işsizlik sigortası başvurusu almak, işgücü uyum programlarına başvuru yapmak, özel sektör işvereninin işgücü talebini almak ve sonuçlandırmak gibi faaliyetleri yerine getirecektir.
Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan, protokolle birlikte “işverenlerin işgücü ihtiyaçlarının karşılanarak ve Güney halkının doğru iş ve alanlara yönlendirilmesi sağlanarak, hem bölge kalkınmasına hem de işsizlik sorununa katkıda bulunulabileceğini” ifade etti.
Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferudun Giresun ise “İŞKUR - Belediye işbirliğinin, ülkemizin en önemli sosyo-ekonomik sorunu olan işsizliğin önlenmesinde önemli bir yer teşkil ettiğini, kurumlar arası işbirliğinin üst seviyede olduğu ilimizde örnek bir uygulama olacağını ve iş arayanların yerelden hizmet alması suretiyle işsizliğin giderilmesine büyük katkı sağlayacağını” ifade etti ve Güney Belediye Başkanı Sayın Halil AYHAN’ a teşekkürlerini dile getirdi.