Cumhuriyet Bayramı törenleri Kaymakamlık makamında Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, Garnizon Komutanı Üstteğmen Serkan Saydan ve Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu'nun tebrikleri kabulüyle başladı.

Tören daha sonra İlçe stadyumunda devam etti. Burada düzenlenen törende ilk olarak Kaymakam Turgut Gülen, Garnizon Komutanı Üstteğmen Serkan Saydan ve Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu vatandaşlar ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Karaman'da meydana gelen maden kazasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileği ve ile konuşmasına başlayan Kaymakam Gülen, “Türkiye Cumhuriyetinin 91 yıllık öyküsü bir başarı, bir uygarlaşma öyküsüdür. Cumhuriyetin başarıları ile haklı bir gurur duyuyoruz. Bu anlamlı ve gururlu günümüzde, başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere kurtuluş ve uygarlık mücadelesiyle Cumhuriyeti bize emanet edenlerle, tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz. Aziz Milletimizin en anlamlı ve büyük bayramı olan Cumhuriyet Bayramını yürekten bir kez daha kutluyor, geleceğe güvenle bakmamızı sağlayan Atatürk’ün bizlere emaneti olan Cumhuriyeti yaşatmaya yeminli olduğumuzu bir kez daha ifade ediyor, hepinize en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.
Cumhuriyet Bayramı törenleri daha sonra öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasıyla devam etti. Okulların düzenlediği çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödülleri kaymakam, garnizon komutanı ve belediye başkanı tarafından verildi. Öğrenciler tarafından halk oyunları gösterisi yapıldı. Cumhuriyet Bayramı Törenleri, tüm okulların katılımı ile yapılan geçit töreninin ardından sona erdi.