Denizlili hayırseverlerin eğitime verdiği destekler hızla devam ediyor. Hayırsever işadamı Abdurrahim Tuna, Kale İlçesinde 8 derslikli anaokulu yapımı için bugün Vali Abdülkadir Demir ile birlikte protokol imzaladı. 
Valilik makamında gerçekleştirilen protokol törenine, Vali Abdülkadir Demir, Kale Kaymakamı Serap Özmen, Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ve hayırsever işadamı Abdurrahim Tuna katıldı.
Vali Abdülkadir Demir, Denizli’de hayırseverlerin eğitime önemli miktarda katkı sağladığını vurgulayarak, “Son yıllarda İlimizde devletimiz kamu okulları yapımında 75 milyon lira, hayırseverlerimiz ise 56 milyon lira katkıda bulundu. Bu konuda örnek ilçelerimizden birisi de Kale ilçesi. Özellikle bugün protokolünü imzaladığımız okul bizim için çok daha anlamlı. Gelişmiş toplumlarda eğitim yaşı çocukluğun başlangıçlarına iner duruma geldi. Milli Eğitim Bakanlığımızın bu konuda çok önemli çalışmaları var. Çocukların gelişimlerinde eğitimin en etkili olduğu dönemler bu dönemler” dedi.
Vali Demir’in konuşmasının ardından Osman Nuri Tuna Anaokulu’nun protokolü Vali Abdülkadir Demir ve Hayırsever işadamı Abdurrahim Tuna tarafından imzalandı.
Kale ilçesinde yaptırılacak olan Osman Nuri Tuna Anaokulu, 8 derslikli olacak ve tamamı hayırsever tarafından karşılanmak üzere toplam 800 bin TL’ye mal olacak.