Geçtiğimiz yıl meydana gelen heyelan ile tarihi dokusu zarar gören Güney Şelalesi, yaralarını hızla sarıyor. Uzmanlar tarafından yönü değiştirilerek başka bir noktadan şelalenin suyunun akıtılması ile yeni bir görünüm kazanan Güney Şelalesi yapılan peyzaj düzenlemeleri ve sosyal alanlar ile tekrar turizme kazandırılıyor. 

Vali Abdülkadir Demir, yapılan çalışmaları yerinde incelemek üzere Güney’e gitti. İncelemede, Güney Kaymakamı Onur Şatıroğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İbrahim Özsoy ve DSİ 212. Şube Müdürü Muhittin Püskül ile bölgeye yapılacak işletmelerin sahipleri hazır bulundu.

Alanda incelemelerde bulunan Vali Abdülkadir Demir, yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Bölgeye yapılacak her düzenlemenin doğaya uygun olarak tasarlanması talimatını veren Vali Demir, “Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl yaşanan doğa olayı ile Güney Şelalemiz zarar görmüştü. Kurumlarımızla yapılan koordineli çalışmalar sonucu bu doğa harikası şelalemizi tekrar kazandık. Şu an yapılan çalışmaların tamamlanması ile birlikte şelalemizi bu turizm sezonunda halkımızın hizmetine açmayı planlıyoruz” dedi. Bölgenin şelale, piknik alanı ve baraj manzarası ile Türkiye’de bir eşinin daha bulunmadığını bu nedenle çalışmaların bu yönde daha itinalı yapılması konusunda görevlileri uyaran Vali Demir, tespit ettiği eksikliklerin en kısa sürede tamamlanması talimatını verdi. 

Güney Şelalesinde şu an, piknik alanına bin 300 metrekare ve yürüme yoluna ise bin 700 metrekarelik kayrak taşı döşenirken, şelaleyi aydınlatan iki adet projektör ve gece aydınlatma sistemleri ile bölgeye uygun ahşap yapı ile restoran ve kafeterya yapılacak.