Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından insanların yaşam alanlarının korunması, geliştirilmesi ve güzelleştirilmesi konularında ülke genelinde düzenlenen ‘Temiz Türkiyem’ yarışmasında ‘En Temiz Köy’ kategorisine katılarak diğer köylere örnek olan Çal’a bağlı Yukarıseyit, Kabalar ve Sazak Köylerine ödül verildi.

     Valilik Makamında gerçekleştirilen ödül törenine, Vali Abdülkadir Demir, Çal Kaymakamı Fatih Arıkoğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İbrahim Özsoy, Yukarıseyit Köy Muhtarı Hulisi Helvacı, Kabalar Köy Muhtarı Enver Yazar ve Sazak Köy Muhtarı Abdullah Ayva katıldı.

     Vali Abdülkadir Demir burada yaptığı konuşmasında, Denizli’nin en temiz şehir seçildiğini hatırlatarak, “Denizli’de bu yarışmaya müracaat eden köy muhtarlarımıza sayın Bakanımızın gönderdiği hediyeleri ve teşekkür belgelerini takdim edeceğiz. Bu üç muhtarımızın Çal ilçesinden olması dikkat çekici oldu. Kaymakamımızı ve Belediye Başkanımızı ve İl Genel meclis Üyemizi de tebrik ediyorum” dedi.

     Denizli’de ilgili İl Müdürleri ile birlikte beldeleri ve köyleri ziyaret ettiklerini hatırlatan Vali Demir, yaptıkları geziler esnasında köylerde İl Özel İdaresi tarafından önemli çalışmalar yapıldığını, yapılan bu çalışmaların ve güzelliklerin önüne geçen çevre kirliliği ve çöp yığınlarını da gördüklerini, köylerde temizlik konusunda da bir seferberlik başlatacaklarını kaydetti. Harabe şeklinde bulunan binaların temizlenmesi gerektiğini vurgulayan Vali Demir, “Maalesef çöpler ve gübre artıkları köyün en görülür noktasına konuluyor. Bu noktada başlatacağımız seferberlikle ve yeni bir heyecanla muhtarlarımızla birlikte bunu da çözeceğimizi ve başaracağımıza inanıyorum” dedi.

     Konuşmaların ardından Vali Abdülkadir Demir, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ödüle layık görülen köy muhtarlarına teşekkür belgelerini vererek ödüllerini teslim etti.