Tavas Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince Tavas genelinde sürdürülen çalışmalar, yağışların azalmasıyla beraber hız kazandı. Medet, Solmaz, Altınova mahallelerinde yağmur sularından dolayı bozulan stabilize yolların daha sıhhatli olabilmesi için dere yataklarına ve su kanallarının geçtiği yerlere büz döşeme işlemi yapıldı.
Mahalle sakinleri sel suları nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirterek Tavas Belediyesine sorunun giderilmesi için talepte bulunmuştu. Vatandaşlardan gelen talepleri kısa sürede değerlendiren Belediye Fen İşleri ekipleri mahallelerde incelemelerde bulundular. Sorunun çözümü için çalışma başlattılar.Bölgedeki su taşkınları ile ilgili kalıcı çözümler üretmeye yönelik çalışmalara ağırlık verilmesiyle ilgili olarak Tavas  Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol şunları söyledi:

"Mahallerde başlatılan büz çalışması ile sel sularının tahliye edilmesini sağlayacağız. Vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda ekiplerimiz kısa sürede çalışmalara başladılar. Coğrafi yapısı itibari ile bölgenin yağış alan bir yer olması ve sel sularının yaptığı tahribat nedeniyle vatandaşlarımızın sıkıntılarına çözüm üretme noktasında çalışıyoruz. Nihai hedefimiz bize ulaşan her talebe anında cevap vermek ve sorunları çözüme kavuşturmaktır."Belediye olarak amacımız aynı sıkıntıların tekrar yaşanmaması için çalışmaları bir kere de ve kalite standardı yüksek olacak şekilde tamamlamak. Ekiplerimizin sürdürmüş olduğu kanal açma, büz döşeme ve mazgal gibi atık suların tahliyesiyle ilgili çalışmaların tamamlanmasıyla vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamasını engellemiş olacağız." dedi.