Denizli’nin Çivril ilçesinde bunalıma giren bir kadın, iddiaya göre kendisini bıçaklayıp, evin yanında bulunan samanları ateşe vererek kendisini yaktı. Kadının cesedini itfaiye ekipleri buldu.
Edinilen bilgiye göre olay, dün gece saat 02.00 sıralarında Çivril ilçesinde meydana geldi. Akpınar Mahallesi’nde eşi Ramazan A. (75) ve kızı Eşe A. (35) ile birlikte yaşayan Havva A. (72), bir süredir zatürree tedavisi görüyordu. İki gün önce hastaneden çıkan ve eve gelen Havva A.’nın psikolojisi hastalıklardan dolayı bozuldu. İddiaya göre dün gece geç saatlerde mutfaktan bıçak alan Havva A., kendisini bıçaklayarak dışarı çıktı. Daha sonra evin arka kısmında bulunan saman balyasını yakan yaşlı kadın, alevlerin arasına dalarak feci şekilde yandı. Bu sırada aile fertleri Havva A.’yı ararken, komşuları da çıkan yangını söndürmesi için itfaiyeyi çağırdı. İtfaiye ekipleri kısa sürede olay yerine gelerek yangını söndürürken, yaşlı kadın samanların arasında bulundu. Olay yerine ambulans çağrılırken, sağlık ekipleri kadının öldüğünü tespit etti. Savcının yaptığı incelemenin ardından kadının cesedi Çivril Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kadının cesedinin daha ileri tetkik yapılması için İzmir’e gönderileceği öğrenildi. Olayın ardından polis ekipleri olayın aydınlatılması için Ramazan A. ile kızı Eşe A.’yı gözaltına aldı.
Ailenin komşuları, gece geç saatlerde sesler duyduklarını ve itfaiyenin yaşlı kadının cesedini bulduğunu söylediler. Polis, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.