Denizli Çal İlçesinde düzenlenen törene Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, İl Müdür Yardımcısı Nejdet Demir, Çal İlçe Müdürü Aydoğan Gürcan, Bekilli Ziraat Odası Başkanı Haşim Ahmet Çil, kursiyerler ve davetliler katıldı.
Dağıtım törenlerinde vatandaşlarla bir araya gelen Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu yaptığı açıklamada;
“Üreticilerimizin kazançlarını arttırabilmek, bakir alanların korunması, yeni kirlenmeye başlamış alanların yeniden kazanılması ve entansif tarım alanlarının kimyasal kirlilikten kurtarılarak, yeniden sürdürülebilir üretimin sağlanması amacıyla Bakanlığımız ilimizde; Organik Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesini uygulamaya koymuştur. Proje çerçevesinde Çal İlçemiz Selcen Beldesinde bir üreticimize ait 40 dekar üzüm ve armut bahçesi, Kabalar köyünde 6 üreticimize ait 65 dekar alanda kekik tarlaları yer almaktadır. Ayrıca Bekilli İlçemiz Bükrüce Köyünde 6 üreticimize ait 20 dekar alanda Adaçayı üretim parselleri (Toplam 13 Üretici 125 Dekar Alanda) 2015 yılında geçiş 3 ürünü organik üretim parseli olarak belirlenmiş ve proje uygulanmıştır. 2015 yılında Ortaköy mahallesinde 1 üreticimize ait 10 dekar ceviz bahçesi tesis edilerek projeye dâhil edilmiştir.Proje çerçevesinde üreticilerimize gerekli olan, adaçayı fidesi, ceviz fidanı, toprak düzenleyici ve bitki koruma preperatları ile toprak düzenleyici alımı yapılmıştır. Bugün de burada üreticilerimize üretim esnasında kullanacakları koruyucu malzeme alımı da yapılmış ve bu sertifika dağıtımı ile birlikte malzemeler de üreticilerimize teslim edilecek. Projemiz Bekilli Ziraat Odası Başkanlığı ve Çal Ziraat Odası Başkanlığı ile ortaklaşa çok uyumlu bir çalışma olarak yürütülmekte.
Törenin ardından yapılan bilgi alışverişi sırasında vatandaşlar, memnuniyetlerini dile getirerek bölgelerinde karşılaştıkları sorunları hakkında yetkililere bilgi verdiler.
Daha sonra heyet olarak Çal İlçesinde özel müteşebbisler tarafından kurulan badem bahçelerinde incelemelerde bulunuldu.