Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, büyükşehirle birlikte Akköy’ün özellikle sağlık turizmi konusunda önemli bir merkez haline geleceğini söyledi. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, ‘Büyükşehir Bilgilendirme Toplantıları’ kapsamında Akköy ilçesini ziyaret etti. Akköy Kaymakamı Sabri Uzun’u makamında ziyaret eden Başkan Zolan, ardından Akköy Belediye Başkanı Abdullah Kılbıyık’la görüştü. Denizli’nin büyükşehirle birlikte hak ettiğini almaya devam ettiğini belirten Başkan Zolan, “Yılda 2 milyon turist bu bölgeye geliyor. Pamukkale’nin önemli bir turizm potansiyeli var. Bu değerin Akköy’e yansıması gerek. Bunun için de özellikle zengin termal kaynakları olan bölgenin sağlık turizminde ön plana çıkması gerek. İşte Büyükşehir, bu potansiyeli Akköy’e kazandırmanın önünü açacak. İyi bir planlamayla fiziki ihtiyaçların karşılanması ile Akköy ve çevrede bulunan yerleşim yerleri günü birlik ziyaret noktaları olmaktan çıkacak. Turistler burada uzun süreli kalacak ve bölge insanı önemli bir ekonomik gelir elde edecek” dedi.

Vatandaşlara büyükşehiri anlattı

Meydan park kahvehanesinde vatandaşlara ‘Büyükşehir’i anlatan Zolan, “Denizli bu zamana kadar büyükşehir olamadı. Hak ettiğini bu zamana kadar alamadı. Birçok başkan, milletvekili yıllarca büyükşehir olması için uğraştı. Ancak sonuç alınamadı. Çünkü siyasi anlamda güçlü değildik. Nihayetinde bize nasip oldu. Büyükşehri istememizin birçok sebebi var. İlimize yıllık 100 milyonluk bir getirisi var. Bu da çok büyük hizmetlerin geleceği anlamına gelir. Bu 100 milyonun peşindeyiz. Milletimize hizmet için gecemizi gündüzümüze kattık. Hiç bir zaman Denizli’ye makyaj yapmadık. Hep kalıcı işler yaptık. 50 yıllık, 100 yıllık işler yaptık.” Diye konuştu. Büyükşehir’le birlikte Delikliçınar Meydanı’nda hangi güzellik varsa Akköy’de de olacağını vurgulayan Zolan, “
Akköy, Pamukkale çok özel yerler. Buralara hizmet daha büyük olmalı. Çünkü burası turizm bölgesi. Sağlık turizminde buraları geliştirmeliyiz ki 2023 yılında 10 milyon turist hedefimize ulaşalım. Denizlimizde ne varsa burada da olsun istiyoruz. Akköyümüzde güzelliklerden, imkânlardan fazlasıyla yararlanacak. Bizim tek amacımız sizlere hizmet etmek. Başka bir amacımız yok. Tüm ilçelerimize, köylerimize, beldelerimize hizmet edeceğiz. Büyükşehir bu anlama geliyor. İnşallah sizlerin yüzü gülecek. Burada Belediyemizin birimleri olacak.” şeklinde konuştu. Daha sonra Gölemezli Belediye Başkanı Yunus Avcı’yı makamında ziyaret eden Başkan Zolan, burada vatandaşlar ile bir süre sohbet etti. Çeşmebaşı, Kavakbaşı, Yukarı Şamlı köyleri’ne de giden Başkan Zolan, vatandaşlara ‘Büyükşehir’i anlattı.