Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın ilçe gezileri sırasında tespit edilen toplam 320 kilometrelik yolun yaklaşık 150 kilometresi asfaltlandı. Merkezefendi ve Pamukkale ilçeleri dahil 19 ilçedeki 100 mahallede, 2 milyon 364 bin metrekarelik yol Kurban Bayramı'na kadar asfaltlanacak. 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın 30 Mart'tan önce düzenlediği ilçe gezileri sırasında tespit edilen öncelikli ihtiyaçlar, tek tek gideriliyor. Bu kapsamda Başkan Zolan'dan mahalleye dönüşen köylerin istediği, ilçelere bağlantı sağlayan yollara ikinci kat asfaltlanma işi yapılıyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın ilçe gezileri sırasında bir çok köy, ilçelere bağlantı sağlayan yollarda sorun yaşadıklarını ifade ederek, asfaltlama taleplerini iletti. 30 Mart'ın ardından Başkan Zolan'ın talimatıyla harekete geçen Denizli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı da, 19 ilçedeki 100 mahallede, 320 kilometreyi bulan köy yolunun asfaltlanacağını belirleyerek, çalışmalara başladı. Mahalleye dönüşen köylerin, bağlı olduğu ilçelere daha rahat ulaşımı için başlatılan yol seferberliği kapsamında, bugüne kadar yaklaşık 150 kilometrelik yol asfaltlandı. Kalan 170 kilometre yolun hava şartlarıyla ilgili bir olumsuzluk yaşanmaması durumunda Kurban Bayramı'na kadar bitirilmesinin hedeflendiği kaydedildi. Hedefin tutturulabilmesi için ise asfaltlama ekibinin iki kat arttırıldığı kaydedilirken, toplam 2 milyon 364 bin metrekarenin asfaltlanacağına dikkat çekildi. Söz konusu 320 kilometrelik yolun kısa sürede tamamlanacağı ifade edilirken, Denizli genelinde yeni ihtiyaç olan bölgelerde çalışmaların süreceği belirtildi. Ayrıca söz konusu proje dışındaki diğer yollarda yama ve tamirat çalışmaları gerçekleştiren ekibin yıl boyunca faaliyetlerine devam ettiği kaydedildi.

"Bu güveni boşa çıkarmayacağız"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 30 Mart'tan önce düzenledikleri ilçe gezilerinde, köy köy, mahalle mahalle, belde belde kentin her noktasına ulaşmaya çalışıp, vatandaşların dertleriyle dertlendiklerini kaydetti. Ziyaret ettikleri her noktada büyükşehirin kazanımlarını anlattıklarını ifade eden Başkan Zolan, bunun yanında vatandaşların ihtiyaçlarını da tespit ettiklerini belirterek, 30 Mart'ın ardından öncelik sırasına göre tüm ihtiyaçları yerine getirmek için çalışmaların başladığını söyledi. Özellikle mahalle statüsüne dönüşen köylerdeki sıkıntıların başında ilçelere bağlantı yollarındaki eksiklikler olduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Büyükşehir ile birlikte Denizli merkezde ne varsa mahallelerimizde, köylerimizde, ilçelerimizde de aynısı olacak dedik. Verdiğimiz tüm sözler yerine getirilecek. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Hep birlikte daha güzele ulaşmak için, bize duyulan güveni boşa çıkarmayıp, gece gündüz vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz." 

19 ilçede 320 kilometrelik yol planı

19 ilçedeki 320 kilometrelik yolun  asfaltlanması için başlatılan seferberlik kapsamında şu güzergahlar yer alıyor: "Acıpayam ilçesinde, Kelekçi - Eski Köy, Kelekçi - Kuzuören, Mevlütler - Acıpayam ve Karahöyük - Ucarı, Babadağ ilçesinde, Altındere - Kelleci ve Kelleci - Bekirler, Baklan ilçesinde, Beyelli - Kıralan, Karayolu - Boğaziçi ve Kavaklar - Beyelli, Bekilli ilçesinde, Bekilli - Deşdemir - Kutlubey, Beyağaç ilçesinde, Sazak - Karayolu ve Sazak - Pınarönü - Karayolu, Bozkurt ilçesinde, Bozkurt - Cumalı ve Bozkurt - Yenibağlar, Buldan ilçesinde, Süleymanlı - Aktaş, Çatak - Çatak yol ayrımı, Bozalan - Karayolu, Karayolu - Bozalan, Çal ilçesinde, Belevi - Karapınar, Dayılar - Aşağıseyit - Karayolu ve Çalçakırlar-Çalkuyucak - Akkent, Çardak ilçesinde, Gölcük - Tıkıroğlu."  

"Çameli ilçesinde, Çameli -Kızılyaka, Çameli - Gölçeyaka - Kalınkoz, Cevizli - Karayolu, Karayolu - Cevizli, Belevi - Yeşildere yol ayrımı ve Kalıngoz - Yaylapınar - Kolak yol ayrımı, Çivril ilçesinde, Belence - Çağlayan arası, Somak - Karayolu, Tekke - İl sınırı, Kızılcasöğüt - Şenköy - Sökmen - Karayahşiler, Yassıhöyük - Karayolu ve Yuvaköy - Yeniköy, Güney ilçesinde, Parmaksızlar - Karayolu, Haylamaz - Karayolu ve Kerimler - Çorbacılar - Karayolu, Honaz ilçesinde, Kaklık - Kaklık mağarası ve Aydınlar - Karaçay - Kocapınar, Kale ilçesinde, Doğanköy - İnceğiz ve Künar - Muslugüme arası."
 
"Merkezefendi ilçesinde ise, Göveçlik - Altındere ve Saliha - Üzerlik, Pamukkale ilçesinde, Kutluca - Karayolu ve Küçükdere - Karayolu, Sarayköy ilçesinde, Duacılı - Bekirler, Ahmetli - Adaköy ve Yeşilyurt - Kumluca - Acısu, Serinhisar ilçesinde, Yatağan - Kuyucak arası, Serinhisar - Yatağan arası ve Kefe yaylası - Kocapınar, Tavas ilçesinde de, Kozlar - Alpa, Ovacık - Nikfer ve Sarıabat - Karayolu arası."