Bu sene94.'sü kutlanan Buldan'ın düşman işgalinden kurtuluşu Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitler için yapılan saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Hoşgör etkinlikleri kapsamında düzenlenen törene Buldan Kaymakamı Hacı Uzkuç, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, CHP Parti Meclisi üyesi Gülizar Biçer Karaca, CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar ile protokolün diğer üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay’ın konuşması ile başlayan törenlerde Kuvayı Milliye Derneği’nin efelerinin zeybek oyunları, karate gösterileri yapıldı. Atık pil toplama yarışmasında dereceye girenler ile yüzme kursuna katılanlara verilen ödül ve belgelerin ardından törene katılanların ve firmalara ait araçların kortej yürüyüşü ile tören sona erdi.

Bu yılki kutlamalar 1 Eylül gününden başlatıldı. 1 Eylül akşamı Alanyazı Meydanı’nda yerel sanatçıların katıldığı konser ilgi çekti. 3 Eylül günü İlçe Stadyumu yanından başlayarak ilçenin neredeyse tüm caddelerini dolaşan ve Buldan Belediye El Sanatları ve Kültür Merkezi önünde sona eren yürüyüş de ilgi çeken diğer etkinliklerden biriydi. İstanbul Aydın Üniversitesi ABMYO Bölümü ögrencileri tarafından hazırlanan “Buldan’a Bir Dokunuş” isimli el dokuma sergisi, Atık Pil Toplama Yarışması, "Buldan Yerel Dokuma Projeleri ve Hoşgörü isimli panel 1-2-3-4 Eylül günleri arasında gerçekleşen diğer etkinlikler arasında yer aldı.