Anıt ağaçları ve belgesellere konu olan muhteşem doğa coğrafyası ile ülkemizin ender bölgelerinden birisi olan Beyağaç, artık deniz kıyısına da bağlandı. Beyağaç-Köyceğiz karayolu düzenlenen törenle ulaşıma açıldı.

     Beyağaç’ta düzenlenen açılış törenine Vali Abdülkadir Demir, Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Bilal Uçar, Mehmet Yüksel ve Nurcan Dalbudak, Beyağaç Kaymakamı Soner Özer, İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Gürlesin, Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Denizli Orman Bölge Müdürü Mümtaz Kanat, Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

     Törende konuşan Vali Abdülkadir Demir, Denizli coğrafyasının önemine değinerek, “Denizli 130 metre rakımdan başlayıp, Ege Bölgesinin en yüksek noktası olan 2 bin 500 metrelik Honaz Dağı ile insanlar bir taraftan kayak yaparken 130 metrelik rakımda da termal kaynaklardan şifa aradığı bir kent. Bu kentin her noktasında ayrı değerler var. Hangi ilçemize gidersek gidelim Türkiye’nin başka bir yerinde karşılaşmayacağınız bir değerle birlikte oluyorsunuz. Dün Gireniz Vadisini, önceki günlerde Bozdağ’da Kayak Merkezinde incelemelerde bulunduk. İnsanlar ‘Denizli’de bu kadar çok kar olur mu?’ diyerek inanamıyorlar. Bozdağ’da şu anda kar miktarı Doğu illerimizin çoğunda yok” dedi.

     Önemli olanın sahip olunan bu değerleri bir araya getirebilmek olduğunu vurgulayan Vali Demir, “Bizim gücümüz ve kent olarak farkımız burada ortaya çıkıyor. Buradaki çalışma çok mütevazi bir çalışma. Bu çalışma da bile bir kurum ‘ben tek başıma yaptım’ demiyor. Bu kentin farkı, bu kentin büyüklüğü ve gücü burada ortaya çıkıyor. Sayın Milletvekillerimiz Ankara’da ilimiz için ilimiz için çok önemli çalışmalar yapıyorlar. Kentin önündeki hedeflerin biran önce başarılması için en üst seviyede diyaloglarda bulunuyorlar. El ele vererek bu güzelliklere ulaşmamız gerekiyor. Buradaki Kartal Gölüne biz ulaşamıyorsak bunu kimseye izah edemeyiz. Buradaki anıt karaçam ağaçları orman olarak dünyada örneği olmayan bir yer. Tarihin en eski çağlarına tanıklık etmiş olan ağaçlar. Yol bir başlangıç yaptı. Çok daha iyi olabilirdi. Ama önemli olan başlamasıydı. Kısa süre içinde yeni sistem ile Beyağaç ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yol asfaltlanarak buradaki tüm değerler birlikte başarılır. Önemli olan insanların işlere yürek koymasıdır” dedi.

     Konuşmaların ardından Beyağaç-Köyceğiz yolu Vali Abdülkadir Demir ve diğer protokol üyeleri tarafından kesilen kurdele ile ulaşıma açıldı.