Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Bilgilendirme Toplantıları kapsamında düzenlediği ilçe turlarında son olarak Kale’yi ziyaret etti. Başkan Zolan, Kale’de yine davul ve zurnalarla karşılandı, esnaflarla buluştu, demir dövdü. Başkan Zolan, aynı gün içinde Kale'nin yanı sıra Gülbağlık, Kırköy, Adamharmanı ve Narlı Köyleri ile Gölbaşı ve Karaköy Beldeleri’nde de vatandaşlarla bir araya geldi. Gittiği her yerde büyük ilgi ile karşılaşan Başkan Zolan Kale'de de gönülleri fethetti. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan'ın 'Büyükşehir Bilgilendirme Toplantıları' devam ediyor. Son olarak Kale’de vatandaşlar ile bir araya gelen Başkan Zolan, Kale’ye de önemli müjdeler verdi.
  Yoğun bir kalabalık tarafından ilçe merkezinde karşılanan Başkan Zolan’ı karşılayanlar arasında Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca ve gaziler de hazır bulundu. Ziyaretine Kale Kaymakamlığı ile başlayan Başkan Zolan, Kale Kaymakamı Serap Özmen ile bir araya geldi. Kale’nin sorunlarını değerlendiren Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, ziyaretin bir tespit ziyareti olduğunu, Kale’nin önceliklerinin belirlenmesi için yapılan bu ziyaretlerin büyükşehire geçişte işlerini kolaylaştıracağını söyledi ve ekledi: “Büyükşehir ile birlikte Denizli her yeri ile eşit şekilde kazanacak. Kale’de kazananların içinde olacak” dedi.
  Daha sonra Kale Belediyesi’ni ziyaret eden Başkan Zolan’a Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Zolan, her partinin Denizli’yi Büyükşehir yapma hayalinde olduğunu ve geçte olsa bu hayalin gerçekleştiğini söyledi. Büyükşehirin kazanımlarını hep birlikte göreceklerini dile getiren Başkan Zolan, burada ilçenin ihtiyacı olan arıtma tesisi ile ilgili müjdeyi paylaştı. Başkan Zolan: “ İlçeye yapılacak bir arıtma tesisinin bedelinin yarısını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yarısını ise biz karşılamaya hazırız. Yeter ki siz burada projeyi hazırlayın. “ dedi.
  Konuşmalarının ardından misafirlere Kaledavaz baklavası ikram edilirken, Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’a bir kravat hediye etti.
  Belediye ziyaretinin ardından Başkan Zolan, esnafı tek tek ziyaret etti. Hayırlı işler dileğinde bulunan Başkan Zolan girdiği her dükkanda büyük ilgiyle karşılandı. Kale sanayi esnafı ile de bir araya gelen Başkan Zolan, girdiği bir demirci dükkanında demir dövdü.
   Esnaf ziyaretinin ardından Büyükşehir Bilgilendirme Toplantısı’na geçen ve salonu dolduranlara büyükşehirin getirilerini anlatan Başkan Zolan, “Büyükşehirle hizmetler artacak. Başbakanımız hep şunu der: 'Sadece şehri büyütmekle dünya kenti olunmaz. Bizim hizmetlerimiz köylere kadar inecek'. Denizli’nin elli yılda kazandığı en büyük kazanım Denizli’nin büyükşehir olmasıydı. Bütün partilerin tek hedefi buydu. Nihayet bu hayal gerçeğe dönüştü” diye konuştu.
  Büyükşehirle birlikte ilçe belediyelerinin gelirinin de artacağını belirten Zolan, “Bizim yılda en az 100 trilyonluk gelirimiz olacak. Bu gelir Kale İlçesi'ne de yarayacak. Kale artık 22 bin kişilik para alacak. Neredeyse üç kat geliri artacak. Kale Belediyesi devam edecek. Kale belediyesi günlük işleri görecek. Kimse hiçbir işlem için Denizli’ye gelmeyecek.
  Bazı işleri de büyükşehir yapacak. Alt yapıyı, içme sularını ve kanalizasyonu büyükşehir yapacak. Atık su arıtma tesislerini de denizli belediyesi yapacak. Biz güzellikler olsun diye geldik. İtfaiye hizmetlerini, cenaze hizmetlerini büyükşehir yapacak” dedi.
Başkan Zolan ayrıca, “Bazıları bir şeyler almaya geliyor diyorlar. Ama biz almaya değil vermeye, hizmet vermeye geldik. Burada sadece hizmetler artacak” diye konuştu.
  Başkan Zolan, aynı gün içinde Kale'nin yanı sıra Gülbağlık, Kırköy, Adamharmanı ve Narlı Köyleri ile Gölbaşı ve Karaköy Beldeleri’nde de vatandaşlarla bir araya geldi.
  Gülbağlık Köyü’nde vatandaşların yol ve kapalı pazaryeri istekleri ile karşılaşan Başkan Zolan ihtiyaçların giderilmesi için ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi. Gölbaşı Beldesi’nde ise gençlerin halı saha talebiyle karşılaşan Başkan Zolan, bir halı sahanın burada yapılacağı sözünü verirken, gençlerden amatör bir kulüp kurmalarını istedi. Başkan Zolan ihtiyaç duydukları tüm malzemelerin ise kendisi tarafından karşılanacağını söyledi.
  Kırköy, Adamharmanı, Narlı Köyleri ile Karaköy Beldesi’ni de ziyaret eden ve buralarda da vatandaşların yoğun sevgisi ile karşılanan Başkan Zolan, Kale'de de gönülleri fethetti.