Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelerde gerçekleştireceği projeleri yerinde incelemek ve büyükşehir birimlerinin ilçe yapılanmalarını kontrol etmek için başladığı ziyaretlerine Güney ve Buldan ile devam eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, her iki ilçede gerçekleştirdiği toplantılarda mahalle muhtarları ve belediye meclis üyeleriyle bir araya geldi. 
Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin tam kadro hazır bulunduğu ziyaretlere Başkan Zolan Güney'den başladı. Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan ve kalabalık bir grup tarafından karşılan Başkan Zolan belediye ziyareti sonrasında Güney'de yapılması planlanan projelere ilişkin saha incelemesinde bulundu. İlçe merkezini rahatlatacak bir meydan düzenlemesi yapılacağını belirten Başkan Zolan, "Güney'in merkezinde önemli bir değişime gidilmesi gerek. Bu ilçeye nefes aldıracak bir meydan düzenlemesi yapmamız şart. Bu amaçla eski hükümet binasını restore ederek önünde bulunan alanla birlikte burayı insanımızın kullanımına açmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu 1936 yılına ait bina ile birlikte çevresinde bulunan bir kaç yapının da restorasyonu yapılarak Güney'e yakışır hale getirilmesi için biz üzerimize düşeni yapacağız. Ayrıca burada bir kapalı pazaryeri ve otopark ihtiyacı söz konusu. Bu konuda da arkadaşlarımız bir çalışma yapacak. Güney'in fiziki yapısı dikkate alınarak bir proje hazırlanacak ve uygulanacak. Yapacaklarımızla inanıyorum ki ilçe yeni bir görünüme kavuşacak ve bu değişimle birlikte burada bir cazibe alanı oluşturacağız" dedi. Denizli Büyükşehir Belediyesi bünyesine bağlı olarak çalışan Güney İtfaiye Teşkilatı, DESKİ ve cenaze hizmetlerinde görevli personel ile bir araya gelen Osman Zolan, halka en iyi hizmeti sunmak için gece gündüz demeden çalışılması talimatını verdi.
Başkan Zolan, 5 yıl boyunca büyükşehir kanunu gereği, emlak, inşaat ruhsatı ve içme suyu gibi konularda köy statüsü sona eren ve mahalleye dönen yerleşim birimlerinin önemli kazanımlar elde ettiğini belirterek, "Denizli büyükşehir olacağı zaman artacak tek şeyin hizmetler olacağını söylemiştik. Gittiğimiz her yerde de bunu anlattık. Büyükşehir kanununa göre tüzel kişiliği kalkarak mahalle olan bölgeler bazı konularda 5 yıl muaf olacaklar" dedi. 
Denizli’nin büyükşehir olması konusunda geçmişte birçok eleştiri yapıldığını ifade eden Başkan Zolan, “Biz hep büyükşehirin sadece hizmet getireceğini söylemiştik. Neyin olup neyin de olmayacağını dürüstçe anlattık. Eleştirilere şu 2 aylık çalışmalarımızla da en güzel cevabı verdik. Şuanda ilçelerimizde ve mahallerimizde ekiplerimiz sadece hizmet için çalışıyor. İtfaiye, cenaze hizmetleri ve DESKİ’nin hizmetleri tüm il genelinde yayılmış bir şekilde yapılıyor" ifadelerini kullandı.