Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kamulaştırma çalışmalarına başlanan Baklan Ovası Karayahşiler Pompaj Sulamasının 3 bin 360 dekar arazinin, Çal Akkent Pompaj Sulaması'nın ise 5 bin 940 dekar araziye sulanmasını sağlayacağını bildirdi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Baklan Ovası Karayahşiler Pompaj Sulaması ve Çal Akkent Pompaj Sulaması’nın kamulaştırma işlemlerine başlanıldığı belirtildi.  Kamulaştırma işlemleri için gerekli kamu yararı kararı olurlarının Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından imzalandığı bildirilen açıklamada, 2 milyon 400 bin liraya mal edilecek Baklan Ovası Karayahşiler Pompaj Sulaması ile 3 bin 360 dekar araziye, 6 milyon 150 bin liraya mal olacak Çal Akkent Pompaj Sulaması ile de 5 bin 940 dekar araziye su sağlanacağı kaydedildi.
Tesislerin hizmete girmesiyle çiftçilerin daha fazla ürün elde edeceği bildirilen açıklamada, Denizli'de baraj, gölet, sulama tesisleri başta olmak üzere yatırımlara hız kesmeden devam edeceği belirtildi.