Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı Herakleia Hieron antik kentinde, dönemin üst düzey yöneticisine ait kabartmalı mezar bulundu. 
Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Tavas Kızılcabölük'te kazı çalışmaları süren Herakleia Hieron antik kentinde incelemelerde bulundu. Vali Demir, kazı çalışmalarının yıl sonuna kadar bitmesi planlanan antik kentin Denizli turizmine yeni boyut kazandıracağını söyledi. İnceleme gezisine Vali Demir’in yanı sıra Tavas Kaymakamı Ali Arıkan, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof.Dr. Celal Şimşek de katıldı.
Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof.Dr. Celal Şimşek, şöyle konuştu: "Bulunduğumuz yerde antik kent var. Onun yanında ören sırtında Hieron, yani tapınak mezarın bulunduğu yerdeyiz. Müze Müdürlüğü burada kazı çalışmaları sürdürüyor. Burada çok özel bir mezar var. Gerçekten çok güzel işçilik gösteriyor. Dört tarafı kabartmalı bloklar var. Bu bölgedeki çok ileri düzeyde bir yöneticiye ait olduğunu düşünüyoruz. Yılın belirli zamanlarında düzenlenen tören içinde oturma yerleri burada yer alıyor." 
Denizli Valisi Abdülkadir Demir de Herakleia Hieron antik kentinin önemli bir yer olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
"Burası 1995-96 yıllarında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından temizlik çalışmaları yapılırken ortaya çıkan bir alan. Maalesef istediğimiz çalışma yapılamamıştı. Geçen yıllar burayı ziyaret ettiğimde atmosfer ve yapıların ne kadar önemli olduğunu gördük. Arkeoloji Bölüm Başkanımızla burada ne yapılması gerektiğini konuştuk. Öyle bir alan seçilmiş ki kilometrelerce ilerden bu alan görülebiliyor. Bu alanda bir anıtsal yapı ortaya çıkarılmış. Arkadaşlarımızın tahminine göre de buradaki yapının boyu 7-8 metreye yükseliyor. Bütün alanlardan da görülebilecek. İkinci önemli özelliği de buranın Afrodisias yolu üzerinde olması. Bizim açımızdan burada yaptığımız çalışmanın kısa sürede turizm anlamında kentin önemli ziyaret merkezlerinden biri olabilecek konumda. Burada şimdi kazı çalışması yapılıyor. Tahmin ediyorum yıl sonuna kadar çalışma tamamlanacak. Ödenek sıkıntımız yok."