Adalet ve Kalkınma Partisi’nde kongreler başladı. 1 Şubat tarihinde AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun katılımı ile gerçekleşecek il kongresi ile sona erecek süreç, Serinhisar İlçesi ile başladı. Coşkulu bir şekilde geçen genel kurul tek liste ile gerçekleşti. Delegelerin tamamının oyunu alan Halil Akoğlan, tekrar ilçe başkanlığına seçildi. Genel kurulda konuşan AK Parti İl Başkanı Avni Örki, kongrelerin Denizli’ye hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başladı. 2015 yılında yapılacak seçimlerin önemine işaret eden Örki, “2015 genel seçimlerinde elde edeceğimiz sonuç diğer başarılarımızı perçinleyecektir. Tek başına anayasa yapacak çoğunluğu yakalamamız için gece gündüz durmadan yorulmadan çalışmaya devam etmeliyiz. Bu noktada herkese çok büyük görevler düşüyor. Teşkilatlar bizim kılcal damarımızdır. Sizlerin de gayreti ile inanıyorum ki, Türkiye genelinde alınacak sonucun bir tık üstüne çıkacağız” dedi. 

ÖRKİ, “BİZE CHPLİ VE MHPLİ GİBİ DURMAK YAKIŞMAZ”
Muhalefeti eleştirerek sözlerini sürdüren Örki, “Bu kongre neticesinde birlik ve beraberliğe ve coşkuya hizmete vesile olsun inşallah. Bizler sizlere güveniyoruz. Bizi asla yalnız bırakmadınız. 2015 virajını çok güzel bir şekilde atlatmalıyız. Bize bir CHPli gibi davranmak MHPli  gibi davranmak yakışmaz onlar ancak bu millete kene gibi yapışıp milletin kanını kuruturlar. Ama biz bu millete hiç durmadan hizmet edeceğiz” dedi.

ZOLAN, “SERİNHİSAR’A 4 MİLYONLUK YATIRIM YAPTIK”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan Serinhisar’ın 30 Mart’tan sonra büyükşehirle tanıştığını kaydederek,” Artık Serinhisar’la et ve tırnak gibiyiz. İç içeyiz. Serinhisar’a yaklaşık 4 milyonluk iş yapmışız. Bizim işimiz göz boyamak değil, boyayla uğraşmayız. Önceliğimiz alt yapıdır. Serinhisar’a 1000 kilometrelik içme suyu hattı, Ayaz Mahallesi’ne 3700 metre su hattı döşemişiz. Boya kına işlerine bakmadan köklü yatırımları yapmaya başladık. Aynı hızda alt yapıyı da yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

YATAĞAN’A MÜJDE VERDİ
 Zolan, Serinhisar’daki hizmetleri anlatarak, “ Şu anda Serinhisar’da 24 saat hizmet veren bir itfaiye hizmeti var. Cenaze hizmetlerini veriyoruz. Denizli’de ne varsa Serinhisar’da o olacak. Bu salon Serinhisar’a yakışmıyor. Bu salonu sıfırdan yapmak bizim boynumuzun borcudur. El ele vereceğiz. Salonu da güzel bir şekilde Serinhisar’a sunacağız” dedi. Sözlerini noktalarken Yatağan’a müjde veren Zolan, “Yatağan’a içme suyu kanalizasyon için hat yapılacak. Kime ne söz verdiysek yapacağız” dedi.

AK Parti Serinhisar İlçe Başkan Adayı Halil Akoğlan AK Parti’nin üye sayısında artış sağladıklarını ifade ederek, “Biz Serinhisar’da göreve geldiğimizden bu yana 700 olan üye olan sayımızı bugün 1800’e çıkardık. Hedefimiz en az 3000 üyeye ulaşmak. 2015 genel seçimlerindeki hedefimiz ise şu anda yüzde 52 olan oy oranımızı yüzde 60’lara çıkarmaktır” diye söyledi.

Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobay 2001 den beri iktidarda olan ve gerçekten millete hizmet eden partinin AK Parti olduğunu vurgulayarak, “AK Parti gerçekten büyük zorluklarla karşılaştı. Bunu herkes biliyor ve tüm zorluklara rağmen AK Parti doğru bildiğini haykırarak yaptı” dedi. AK Parti Denizli Milletvekilleri Nurcan Dalbudak ve Bilal Uçar da gündeme dair değerlendirmelerde bulunarak Serinhisar’dan seçimlerde büyük başarı beklediklerini dile getirdiler.

İŞTE YENİ YÖNETİM
Yapılan seçim sonrasında delegelerin tamamının oyunu alan Halil Akoğlan başkanlığındaki yönetim Yılmaz Balban, İsmail Sendeli, Bayram Beytemir, Faruk Güleç, Mehmet Koyun, Ziya Karaca, Ali İhsan Ergenay, Zeynel Parlaz, Mustafa Ali Türkal, Hilmi Çoban, Halil Kobaş, Mehmet Ali Süm, Fatih Turhan, Emel Alabaş seçildi. İl delegeleri ise şu isimlerden oluştu. Halil Akoğlan, Mehmet Kobaş, Vehbi Kocakaya, Nazmi İnce, Hüseyin Avni Alabaş, İrfan Kıranta, Hüseyin Turhan, Şerafettin Vural, Mehmet Ali Ertün, Hüseyin Çalhan, Hüseyin Ayduran, Özer Aytin, Halil Ergenay, Ali Kalaslıoğlu.