Acıpayam’da Salih Tanyeri Caddesi'nde Belediye tarafından 2010 yılında kurulan 'Köy Pazarı' büyümeye devam ediyor. Pazarda, üreticiler bahçelerinde yetiştirdikleri sebze ve meyveleri kısa yoldan tüketiciye satma imkanı buluyor.

İlçede ekonomik hayatın canlanması amacıyla belediye tarafından desteklenerek yer tahsis edilen üreticiler, ürünlerin satışının teşvik edildiği pazar ilgi çekmeye devam ediyor. Çevre kasaba ve köylerde organik yolla küçük üretim yapan vatandaşlar, pazarda domates, biber, patlıcan, yeşillik gibi ürünlerin satışını gerçekleştiriyorlar. Köylü pazarından alış-verişe her geçen gün ilgi artıyor. Öyle ki fiyatlar Salı günü kurulan semt pazarındaki fiyatlar ile yarışır hale geldi. İlçe halkı da tazeliği ve organikliği nedeniyle ağırlıklı olarak köylü pazarını tercih ettiğini söylüyorlar. Üreticiler de doğrudan tüketicilerle buluştukları için aracıların aldığı kar marjının kendi ceplerinde kaldığını aktarıyor.

Bahçelerinde yetiştirdikleri sebze ve meyveleri sabahın erken saatlerinde toplayarak üretici pazarına getirdiklerini aktaran köylüler, iki yıldan bu yana pazara getirdikleri ürünlerini kısa yoldan satma imkanı buldukları için Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan’a teşekkürlerini iletti. Başkan Şevkan da "Bilindiği gibi yaz günlerinde bazı sebze ve meyveler uzun süre beklediği zaman tazeliği kaybolup bozulabiliyor. Bu nedenle ilçemizde kurulan Salı pazarı ile beraber Cuma günleri kurulan Üretici pazarı sayesinde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamasında kolaylık sağlanıyor." dedi.