Denizli'ye bağlı Acıpayam'da Engelliler Derneği bünyesinde Acıpayam merkez, kasabalardaki ve köylerdeki engellerin yoğun katılımıyla gerçekleşen açılış öncesi Acıpayam Belediye Binasının önünde toplandı.

Ak Parti Denizli Millet Vekili Nurcan Dalbudak, Ak Parti Denizli İl Başkanı Av. Avni Örki, Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi ŞEVKAN, CHP Acıpayam İlçe Başkanı Ömer Alev, Denizli Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü basın danışmanı Ramazan KAVUTCU, Acıpayam Belediye Meclis üyeleri, Belde Belediye Başkanları, engelliler aileleriyle birlikte katılırken vatandaşlarda eşlik etti.

Acıpayam havuzlu çarşıdaki açılışta bir konuşma yapan Dernek Başkanı Yıldıray Koşar “3 Aralık dünya engelliler gününde Acıpayam’daki engellileri tek çatı altında toplamak amacıyla kurulan Derneğimizin açılışına hoş geldiniz der sevgilerimi sunarım. Bu günümüzde davetimizi geri çevirmeyip bizimle bu mutluluğu paylaştığınız için hepinize tüm engelli arkadaşlar adına ayrı ayrı teşekkür ederim.
Acıpayam ve çevresinde engelliler, yaşlı ve bakıma muhtaç bireylerimiz için yapılacak birçok düzenlemeye ihtiyaç vardır. Öncelikle kaldırımlar, yollar, resmi dairelerin asansör ve lavaboların düzenlenmesi gerekmektedir. 
Her birey engelli adayıdır. Şuan engelli olmayıp gelecekte her hangi bir olumsuzluktan dolayı engelli olabilecek birçok insan vardır. Engelli olarak bizler belki anneniz, kardeşiniz, çocuğunuz veya eşiniz biz her zaman en yakınınızda bulunan ve hayata sımsıkı sarılıp sizlere bedendeki organların ne derece önem taşıdığını canlı olarak anlatan birer yaşam sanatçısıyız. Bu yaşam sanatında bizlere hayata bağlayan yaşama tutunma azmimizdir. Bu azmimizde hayata tutunmak için önce sokağa çıkmamız gerek. Bizleri fark etmeniz gerek. Biz engellileri hayata bağlamak için üreten, bağımsız hareket edebilen bireyler olarak görebilmemiz için belediyelerle ortak hareket edip şehir düzenlemelerinin engellilere yönelik yapılmasını sağlamak gerekmektedir. Dernek olarak engellilere yönelik bilgisayar, el sanatları ve diğer aktivitelerden kurslar açarak daha üretken engelliler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Sadaka değil alın terini paraya çeviren, balık yemeyi değil balık tutmayı başaran engelliler için uğraş vermeyi istiyoruz. Tüm engelli ailelerinin üzerindeki yükü bir nebze olsun azaltabilecek ve bıraktıklarında gözüm arkada kalmayacak diyebilecekleri bir bakım evi yapmak hedefimizdir. Ben kimseye bağımlı olmadan birebir işimi yapmak istiyorum diyen, engelli bir insan için düzenlenen bir ortamı hayal ediyorum.
Birlikten kuvvet doğar düşüncesiyle Acıpayam’daki engellilerin konuşmayan dili, görmeyen gözü, yürümeyen ayağı ve kısacası her sorunlarını yetkililere ileten bir dernek olmak için tüm arkadaşlarımızla birlikte çalışacağız. Derneğimiz engelli veya engelsiz her kesime açıktır.” Dedi.

Ak Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak yaptığı konuşmada “Açılışta bir konuşma yapan Ak Parti Denizli milletvekili şunları söyledi “Bugün 3 Aralık engelliler günü olması dolayısıyla burada bulunuyoruz. Acıpayam İlçesinde engelli vatandaşların bir araya gelerek bir dernek görmesi çok güzel” dedi.

Dalbudak “Engellilere iş ve aş sahibi yapmak ve bu konuda çalışmalarımız sürmekte. Engellilere kamuda çalıştırmak için % 3 kotayı sağlamak ve işe yerleştirmek” dedi.

Dalbudak, “Engel elde, gözde, kulakta değil gönülde olmasın” dedi.

Dernek Acıpayam’da engelleri kaldıralım yürüyüşü düzenlendi. Protokol ve davetliler Acıpayam Belediyesi önünden başlayan yürüyüte Köprübaşı mevkiine kadar devam etti.

Haber / HİDAYET AKIN / ACIPAYAM