Denizli'nin Acıpayam ilçesi ve çevresine hizmet veren birliğin delege seçimi, belediye düğün salonunda yaplıdı. Bu yıl haziran ayındaki kanun değişikliğinden sonra sulama birliklerinin seçimlerinin dört yılda bir, Yüksek Seçim Kurulu'na bağlı seçim müdürlükleri tarafından yapılmasına karar verilmişti. Bu yıl ilk defa Acıpayam İlçe Seçim Kurulu yönetiminde yapılan seçimde büyük heyecan yaşandı.

Seçimle Darıveren, Dedebağ, Kumavşarı, Yumrutaş, Bedirbey, Ucarı, Yeşildere, Corum, Akalan, Köke, Dodurgalar, Gümüş, Yeniköy ve Yazır'dan toplam 42 meclis üyesi belirlendi. Meclisin 47 üyeli olması gerekirken Çamköy'ün aday göstermemesi ve Ucarı köyünün tek adayı olması sebebiyle sayı 42'de kaldı. Seçimde kullanılan 514 oydan 483'ü geçerli, 31'i geçersiz sayıldı.

Acıpayam Sulama Birliği Başkanı Kadir Tıkaç, seçime katılımın yüksek olduğunu belirterek, "Seçimde 14 yerleşim merkezinden üyeler, yeni meclis üyeleri belirlemiştir. Seçilen 42 meclis üyesinin kesinleşmesini müteakiben bir hafta içinde birlik, en yaşlı üyenin başkanlığında toplanır. Kendi içlerinden önce yedi kişilik yönetim kurulunu, daha sonra da birlik başkanını seçerler. Yeni seçilen arkadaşlara görevlerinde başarılar diliyorum." dedi.