Denizli'nin tarımsal üretim yapılan alanlarında toprakların tanımlanması amacıyla; Denizli Valiliği İl Özel İdare Genel Sekreterliği, Denizli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile ADÜ Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü bilimsel ve teknik işbirliği ile 2007 yılında başlatılan “Denizli İli Topraklarının Detaylı Temel Toprak Etüd ve Potansiyel Arazi Kullanım Haritalarının Hazırlanması Projesi” ikinci kısım Acıpayam, Serinhisar bölümü tamamlandı.
Projenin bu bölümünde Acıpayam ve Serinhisar ilçe merkezlerinin de yer aldığı toplam 34 yerleşim alanına ait tarım toprakları çalışılmıştır.  Akademik düzeyde genel olarak temel verileri elde edilerek oluşturulan çalışma sonuçları, yerleşim birimi bazında ele alınıp çalışılarak üreticilerin anlayabileceği ve kolayca uygulayabileceği şekilde 34 yerleşim birimi için ayrı “Detaylı Temel Toprak Etüd ve Potansiyel Arazi Kullanım Klavuzu” kitapçıkları haline dönüştürülmüştür. Kitapçıklarda önerilen bitki tür ve çeşitleri ile ilgili olarak renkli resimli görsellerinde bulunduğu açıklamalar eklenerek dağıtılan kitapların zenginleştirilmesine çalışılmıştır.
Kitap dağıtım törenine başta İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sezgin KUTLU, Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hüseyin ŞEVKAN olmak üzere Belediye Başkanları, Köy Muhtarları, Acıpayam Ziraat Odası Başkanı, Acıpayam Sulama Birliği Başkanı ve üreticilerden oluşan kalabalık bir topluluk katıldı.
Toplantı açılışında proje hakkında açıklamalar yapan, Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sezgin KUTLU, proje ile elde edilen çıktıların günümüz modern tarım tekniklerinin uygulanmasında, doğru tarımsal desen oluşturmada, birim alandan nasıl daha fazla gelir elde edilmesinde hayati öneme sahip olduğunu vurgulamıştır. Türkiye’de il bazında uygulanması yönüyle projenin bir ilk olduğunu belirten KUTLU, böyle çalışmaların diğer illere de örnek oluşturacağını belirtti.
Törende Köy ve Beldelerden gelen davetliler çalışmanın ne kadar kıymetli olduğunu İl Müdürünün açıklamalarından çok iyi anladıklarını belirterek, ayrı ayrı İl Müdürü nezdinde bütün çalışma arkadaşlarına şükran ve teşekkürlerini iletmişlerdir. Daha sonra yerleşim birimi bazında kitapçıkların ve hazırlanan CD’lerin dağıtımı ile toplantı sona erdi.