Denizli İl Özel İdaresi, Sarayköy Avcılar Derneği ve Orman Teşkilatı olarak beş yıl önce başlatılan keklik üretim projesi doğrultusunda yetiştirilen 250 keklik doğaya salındı. Yeşilyurt köyündeki keklik salımına İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Tarımsal Hizmetler Müdürü Ferhat Taban, Sarayköy Avcılar Derneği Başkanı Mustafa Altınok, Sarayköy Orman İşletmeleri Müdürlüğü personeli ve dernek üyeleri katıldı.

Doğal hayatın herkes için çok önemli olduğunu ifade eden Genel Sekreter Oklu, "Amacımız doğamızda popülasyonu azalan kekliğin çoğalmasını sağlamaktır. Bu bölgelerimizin dağları, kekliğin yaşaması için çok elverişli ama ülkemizde bilinçsiz avlanma ve zirai ilaç tüketiminin aşırı olması dolayısıyla azalan keklik neslini biraz da olsa eski popülasyonuna getirmek için 2009 yılından itibaren Orman Teşkilatı, Sarayköy Avcılar Derneği ve İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü arasında ortaklaşa keklik üretimi yapıyoruz. Doğaya salınan kekliklerle hem doğanın dengesini hem keklik nüfusunun artmasını istiyoruz." dedi.

Kekliğin Anadolu'nun bir simgesi olduğunu vurgulayan Oklu, "Avcılar Derneği Başkanlığı'nın talepleri üzerine Sarayköy Orman Deposu'nda üretim binalarımız yapıldı. Sonra biz de İl Özel İdaresi olarak kuluçka makineleri, yavru kafesleri aldık ve bu kekliklerin yıllık yem ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bundan üç yıl önce ilk etapta Acıpayam ilçesinde 250 kekliği doğaya saldık, şimdi de 250 adet daha bırakıyoruz. Acıpayam Avcılar Derneğimiz'de şu anda 200'e yakın anaç keklik ve sülünler var. İnşallah önümüzdeki günlerde onların da palaz salımlarını yapacağız." diye konuştu. Adem Oklu, avcılara da çağrıda bulunarak aşırı avlanmadan dolayı keklik nüfusunda çok ciddi bir azalma olduğunu söyledi ve kekliklerin çoğalması için en az üç yıl av yapmamalarını istedi.