Körfez Dershanesi’nin sponsor olduğu olimpiyatlara 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri katıldı. Dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Sınavda öğrencilere, 20 adet klasik ve 10 adet olimpik matematik sorusu soruldu. Her kategori ayrı değerlendirildi. Kategorilerinde birinci olanlara Körfez Dershanesi'nde yüzde 80 indirim, tablet bilgisayar ve çeşitli hediyeler, ikincilere yüzde 70 indirim ve fotoğraf makinesi, üçüncülere yüzde 60 indirim, 4, 5 ve 6. olanlara ise yüzde 50 indirim ve çeşitli hediyeler verildi. Ayrıca bütün öğrenciler, Körfez Dershanesi'nden yüzde 30 indirim kazandı.

Olimpiyat sonunda düzenlenen törene Tavas Kaymakamı Muhittin Gürel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gökhan Atalay, şube müdürleri ve eğitim camiası katıldı. Törende konuşan Kaymakam Gürel, olimpiyatla öğrencilerin güven ve istek kazandığını belirterek, “İnsanlarımızın birçoğu, özellikle matematik dersini sevmez. Bu olimpiyatlarla matematiğin de çok zevkli olduğu ve zor bir ders olmadığı anlatılmaya çalışılmıştır. Bir bakıma öğrencilerimize matematik sevgisi aşılanmıştır. Organizasyonu düzenleyenlere teşekkür ediyorum, eğitime ciddi bir katkısı olmuştur.” dedi. Organizatör Mehmet Arıcı ise matematik olimpiyatlarını gelenek haline getirmeyi düşündüklerini ifade ederek, bu konuda ilçede görev yapan bütün branş öğretmenlerini katkı yapmaya davet ettiklerini, sonuç olarak güzel bir etkinliğin ortaya çıktığını söyledi. Körfez Dershaneleri Tavas Şube Müdürü Halil İbrahim Kaplan da eğitim için her türlü faaliyete her zaman destek verdiklerini belirterek, “Eğitim adına yapılan yararlı bir çalışma varsa biz her zaman katkı sağlarız. Öğrencilerimizi teşvik amacıyla hediyelerin yanında ciddi indirimler de uyguladık.” şeklinde konuştu.