Gülistan Çevre ve Kültür Derneği (GÜLÇEV),  27 Mart 2011 Pazar akşamı, EGS Kongre ve Kültür  Merkezi’nde “el-Beşîr” temalı kutlu doğum programı tertip ediyor. 

Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan GÜLÇEV Dernek Başkanı Avukat Tamer İm, Peygamber Efendimiz'in müjdeleyici özelliğinin vurgulanacağı programa Denizli halkını davet etti. Tamer İm, "EGS Kongre ve Kültür  Merkezi’nde gerçekleştirilecek programda, önceki peygamberler tarafından Peygamber Efendimiz’in geleceğinin müjdelenmesi ve Peygamberimizin ümmetine müjdeledikleri konu edilecek ve O’nun müjdeci, müjdeleyen anlamına gelen “el-Beşir” ismine vurgu yapılacak.

El-Beşir programıyla hedeflenen müjdeci, umut dolu ve gerçekçi olmakla ilgili özelde Hz. Peygamber(sav)’e, genelde tüm insanlığa davranış ve ifade yükümlülüğü getiren İslamiyet’in prensiplerini yeniden hatırlatmaktır.

Sunuculuğunu Yunus Asım Aksoy’un yapacağı programda, Kur’ân-ı Kerîm ziyafeti, özel müzik bölümleri, Müjdelenen Müjdeci klibi ve belgeselin yanı sıra şiirler, ilahiler ve farklı sanat gösterileri yer alacak. İzmir Dokuz  Eylül İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Aşık’ın “Hz. Peygamber’in Müjdelenmesi ve O’nun Müjdeledikleri” konulu hitabeti, sanatçı Ziya Uğur  konseri ile son bulacak programda Peygamber aşığı misafirler, yine çok özgün ve özel bir gece yaşayacaklar." dedi.

27 Mart 2011 Pazar akşamı saat 20.00 itibarıyla salona girişle başlayıp saat 20.30’daki canlı yayınla devam edecek olan el-Beşir programı yaklaşık 130 dakika sürecek. Program, Denizli ART televizyon kanalından saat:20.30 ‘dan itibaren canlı olarak yayınlanacak.