Halter Şampiyonası'nda 48 kiloda Nurcan Taylan silkmede Dünya Halter Şampiyonası'nda 48 kiloda Nurcan Taylan silkmede Dünya rekoru kırdı ve 3 altın madalya birden aldı. Sibel Özkan da 2 gümüş 1 bronz madalya ile Nurcan'ı izledi
Antalya'da düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası'nın ilk gününde Nurcan Taylan şov yaptı. Olimpiyat ve Avrupa rekortmeni milli haltercimize, Dünya şampiyonluğu Türkiye'de nasip oldu. 48 kiloda podyuma çıkan Nurcan Taylan ile Sibel Özkan, koparmada adeta birbirleriyle yarıştı. Nurcan ilk hakkında 90 kilo kaldırarak, altın ya da gümüşü garantiledi. İkinci hakkında 93 kiloyu kaldırarak koparmada altın madalya kazanan Taylan, üçüncü hakkında 99 kilo ile dünya rekoru denedi ama başarılı olamadı. Sibel Özkan, ise koparmaya 87 kilo ile başladı. İkinci hakkında 90 kiloyu kaldıran Özkan, üçüncü hakkında 93 kiloda başarılı olamadı ve gümüş madalya kazandı.

RAKİPLERİNİ DE SİLKELEDİ
Nurcan Taylan silkmede ise rakipsiz olduğunu gösterdi. İlk hakkında 112 kilo kaldıran şampiyonumuz, ikinci hakkında 116 kilo ile altını garantiledi. Toplamda birinciliği garantileyen Nurcan, 3. hakkında kaldırdığı 121 kilo ile Dünya rekorunu da kırdı. Sibel Özkan ise sırasıyla 110 ve 115 kiloları kaldırırken, 119'da bileğindeki rahatsızlık nedeniyle başarısız olsa da şampiyonayı iki gümüş, 1 bronz madalya ile tamamladı. Silkmede son hakkı için podyuma biraz geç gelen Sibel'in, kendisine "Hadi Sibel, hadi" diye bağıran antrenörü Talat Ünlü'ye "Sus Lan" diye karşılık vermesi dikkatlerden kaçmadı.

BAŞBAKAN TEBRİK ETTİ
DÜN Dünya Halter Şampiyonası'nda Nurcan'ı alkışlayanlar arasında TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, GSGM Müdürü Yunus Akgül, Naim Süleymanoğlu, Halil Mutlu, AKP Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, Şeref Eroğlu ve Bahri Tanrıkulu da vardı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da müsabaka sonrası Nurcan Taylan ve Sibel Özkan'ı arayarak tebrik etti.


sabah.com.tr