Komandoların 'kale karakolu'na yaklaşan teröristler ilk ateşte 2 askeri, ardından da 3 korucuyu şehit edip kaçtı. Yerleri insansız hava aracı Heronlar tarafından tespit edilen 12 PKK'lı Kobralar tarafından öldürüldü

Siirt'te 25 kişilik terörist grup, önceki gün saat 23.00 sıralarında Pervari ilçesine bağlı Doğan köyü yakınlarındaki 100 komandonun bulunduğu yeni tarzda inşa edilen ve 'Kale Karakol' olarak adlandırılan üs bölgesine sızdı. Teröristlerden 5'i termal kameralardan korunmak için yüzeyi beyaz alüminyum bir sac levha kullanıp, ıslak yağmurluklar giyerek karakolun koruma mevzisine yaklaşmayı başardı. Önce bu grup mevzideki askerlere ateş açtı. Aynı anda diğer teröristler 5 ayrı koldan roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Daha sonhra karakoldaki askerler teröristlere anında karşılık verdi. Çatışma yaklaşık 2 saat sürdü. Teröristlerin yakın mesafeden açtığı ilk ateşte yaralanan 4 asker helikopterlerle Şırnak Asker Hastanesi'ne sevk edildi. Tüm müdahalelere rağmen Piyade Üsteğmen Mustafa Çuhadar (29) ve Uzman Çavuş Yunus Berder (31) şehit oldu. Bir astsubay ve bir er ise tedaviye alındı.

KORUCULARA DA PUSU
Çatışma haberiyle birlikte, karakola havadan ve karadan takviye birlikler sevk edildi. Karakolun yanındaki Doğan köyünde bulunan korucular da takviye için karakola hareket etti. Yola pusu kuran teröristlerin ateşiyle, Halit Bulut, Mehmet Kaplan ve Şevket Babat isimli korucular da şehit oldu. Karakol saldırısı ve koruculara kurulan pusunun ardından karanlıktan istifade eden teröristler kaçtı. Kaçan teröristlerin peşine, bölgeye sevk edilen özel eğitimli komando birlikleri ile insansız hava aracı 'Heronlar' düştü. Heronlar'la yerleri tespit edilen teröristler taarruz tipi Kobra helikopterleri ile ateş altına alındı. Bölgede arama tarama yapan güvenlik güçleri tarafından ilk belirlemelere göre 12 teröristin cesedi bulundu. Kaçan diğer teröristleri etkisiz hale getirmek için havadan ve karadan başlatılan operasyonlar devam ediyor.

GEÇİŞ BÖLGESİ
Saldırıya uğrayan karakolun bulunduğu bölge, stratejik açıdan son derece önemli bir noktada yer alıyor. Siirt-Şırnak ve Hakkari üçgeni içinde kalan bölge, Hakkari ve Şırnak'tan sınırı geçerek iç kesimlere ilerleyen teröristlerin en fazla kullanılan geçiş güzergahı olarak dikkat çekiyor. Bölgede daha önce Kayseri'den gelen seyyar bir Komando Taburu bulunuyordu. Ancak tabur yer değiştirince, bölgenin denetimi Siirt 3. Komando Tugayı'na bağlandı.

YENİ NESİL 'KALE KARAKOL'
Kısa süre önce bölgeye 'kale karakol' tabir edilen yeni nesil ve korunaklı bir karakol inşa edildiği, karakolda çoğunluğu subay, astsubay ve uzman çavuşlardan oluşan 100 kişilik komando birliğinin görev yaptığı belirtildi. Teröristlerin, harekât kabiliyetlerini engellediği için bu karakolu hedef seçtiği belirtilirken, yaklaşık 2 saat süren çatışmada, karakolun durumu ve konumu nedeniyle ilk ateşteki kayıpların ardından hiçbir askerin zarar görmediği ifade edildi. SABAH, Doğan köyündeki komando karakoluna yapılan saldırının detaylarına ulaştı. Buna göre, saldırıyı Pervari yakınlarındaki Herekol Dağı'nda faaliyet gösteren 25 kişilik bir PKK'lı grubu gerçekleştirdi.

40 PKK'LI DAHA VAR
Teröristlerin 10 günden beri dağın eteğindeki Doğan köyü çevresinde faaliyet gösterdiği telsiz konuşmalarının yoğunluk kazanması üzerine önceden belirlendi. Ancak bölgede operasyon gerçekleştirilmesine rağmen teröristlerle sıcak temas kurulamadı. PKK'lılar önceki gece havanın kararmasıyla birlikte bölgeyi gözetleyip keşif yaptı ve saldırıdan 5 saat önce de telsizle iletişimi kesti. Saldırıyı planlayıp uygulayan grubun başında Serdem kod adlı bölge sorumlusu ile İran uyruklu Kamuran kod adlı teröristlerin bulunduğu belirlendi. Bölgede halen 40 kişilik PKK'lı grubun olduğunu tespit eden güvenlik güçleri operasyonlarını yoğunlaştırdı. Bölgenin sık ormanlık alanlardan oluşması nedeniyle hakim tepelere indirilen özel eğitimli komando birliklerine ise arazi yapısını bilen korucular öncülük ediyor.