Uluslararası Kore-Azerbaycan-Türkiye Yerbilimleri Çalıştayı, Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde başladı. Başkan Zolan da, çalıştayın son günkü programı öncesinde bilim adamlarıyla yemekte bir araya geldi.
  Çamlık Ofis’deki yemeğe, Denizli Belediye Başkanı Zolan, PAÜ Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Aydın, Azerbaycan Bilim Akademisi ve Kore Üniversitesi ile Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen çok sayıda bilim adamı katıldı.
  Başkan Zolan, yemekte yaptığı konuşmada, misafirlerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ‘Sizleri Denizli’de misafir etmek bize ayrı bir onur verdi. Denizli’de birçok çalışmayı kurumlar arası işbirliği içinde en iyi şekilde yapılması konusunda gayret sarf ediyoruz. Üniversitemiz bu yıl 20. yaşını kutluyor. Üniversite ve belediyemiz birçok programda birlikte oldu. Denizli’deki tüm kurumlar, Denizli ve ülke menfaatinde bir arada olur. Yer bilimi konusu bizi direk ilgilendiren bir konudur. Çalışmaların uygulayıcılarının başında belediyeler geliyor. Bu çalıştayın olacağını duyduğumda heyecanlandım. İnşallah şehrimize, ülkemize ve tüm dünyaya faydalı olacaktır. Dünya kurulduğundan sonsuza kadar bu yer hareketleri devam edecektir. Tekrar Denizli’ye hoş geldiniz şeref verdiniz. Özellikle Kore ve Azerbaycan’dan gelen hocalarımız başta olmak üzere tüm hocalarımıza hoş gediniz diyorum’ dedi.
  PAÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Aydın da, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’ın çalıştaya katılan bilim adamlarına verdiği yemek için teşekkür ederek söze başladı. Doç. Dr Aydın, 2003 yılında Denizli’ye geldiğini anımsatarak, ‘9 yıldır gerek jeoloji ve gerekse diğer bölümdeki arkadaşlarla çok güzel işler yaptık. Umarım iyi şeyler yapmaya devam edeceğiz. Bunu sizlerin desteğiyle başardık. Denizli’de başta başkanlığımız olmak üzere üniversite yönetimi hep yanımda oldu. Dolayısıyla ev sahipliğini yapan Başkanımız Osman Zolan’a teşekkür ediyorum. Katılımcıların hepsi birbirinde değerli, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum’ dedi.
Uluslararası Kore-Azerbaycan-Türkiye Yerbilimleri Çalıştayı 7 Kasım’da sona erecek ve çalıştayda 23 sözlü ve 13 poster bildirisi sunulacak.