Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, köylere il özel idaresinin hizmet götürdüğünü belirterek, büyükşehir belediyesinin de aynı şekilde ve daha büyük imkanlarla aynı hizmeti yapacağını söyledi. Zolan, Avrasya Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği (AYSİAD) üyeleriyle biraraya gelerek büyükşehiri anlattı. AYSİAD Şube Başkanı Kemal Yamuç’un evsahipliğinde dernek binasında düzenlenen toplantıya, yönetim kurulu üyeleri ve üye işadamları katıldı.

Başkan Zolan, bir taraftan ilçe ve beldeleri gezerek büyükşehiri anlattıklarını, bir taraftan da sivil toplum kuruluşlarıyla toplantılar yaptıklarını söyledi: “Önceden iller sadece merkez bazında büyükşehirdi. Maalesef ilçelerimiz, beldelerimiz ve köylerimiz geri kalmıştı, mağduriyet vardı. Dolayısıyla o insanlar artık buralarda yaşamak istemiyor, merkeze gelmek istiyor. İnsanları yerinde mutlu etmek gerekir. Onun için Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yaklaşımı, büyükşehir olunacaksa il genelinde olunması yönündedir. Aynı şehirdeki kardeşler, aynı hizmeti ve kaliteyi almalıdır. Bu nedenle il sınırları büyükşehirin sınırları olsun şeklinde karar verildi.”

Büyükşehirin ilk etapta algılanamadığını, “Köylere nasıl hizmet gidecek?” dendiğini vurgulayan Zolan, “Bugün köylere, İl Özel İdaresi hizmet götürmektedir. Merkezi de Denizli’dir. Merkezdeki özel idare Kale’nin köylerine, Beyağaç’ın, Güney’in köylerine hizmet götürüyorsa büyükşehir de götürebilir, üstelik daha büyük imkanlarla. Ayrıca o köy veya belde, ilçenin bir mahallesi haline gelecek, ek olarak ilçe belediyelerinden de hizmet alacak. Tüm ilçe belediyeleri, kendilerine bağlı köy ve beldelerin hizmetinde olacak. Oradaki günlük işleri görecek. İşyeri açma, temizlik ve diğer rutin işleri yapacak. Büyükşehir de içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon gibi altyapı hizmetleri, itfaiye ve katı atık tesisi gibi büyük projelerin yapımından sorumlu olacak.” şeklinde konuştu.

Büyükşehirle birlikte şehrin genelinin ayağa kalkacağını anlatan Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti: “Ana yoların bakımı onarımını biz yapacağız. Bir de ilçe belediyelerinin geliri, ilçe geneline göre artırılacak. Eskiden sadece merkez nüfusuna göre belirlenirdi. Daha önce birçok ilçe ve belde belediyeleri bırakın ödeneklerle yatırım yapmayı, personel maaşını zor öderdi. Altyapı başta olmak üzere birçok yatırım, vatandaşlarla buluşmazdı. Şimdi ise daha büyük bütçeli ilçe belediyeleri ve büyükşehir belediyesiyle iki koldan hizmet verilecek. Denizli büyüyecek, ilçelerimiz, beldelerimiz, köylerimiz kalkınacak.”