Denizli  Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Down Sendromu Derneği’ni kabul etti. Ziyarete, Dernek Başkanı Hayrettin Çakmak, dernek üyeleri ile down sendromlu çocuklar katıldı. Dernek Başkanı Çakmak kendilerini kabul ettiği ve çalışmalarına destek olduğu için Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür etti. Babalar Günü vesilesi ile çocukların  Başkan Zolan'ı ziyaret etmek istediklerini dile getiren Çakmak, özellikle Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan, down sendromlu çocukların çalışıp üretim yaptığı kafe için Başkan Zolan'a sonsuz teşekkürlerini sunduklarını ifade etti. Down sendromlu çocukların toplumsal hayata katılımında büyük katkı koyan kafenin Denizli ve çocuklar için büyük kazanım olduğunu belirten Çakmak, "Bu kafe sayenizde hayat buldu. Çocuklarımız orada üretimin içinde yer alarak rehabilite oluyor. Bu güzellik sizin eseriniz. Çocuklarımız ve aileleri adına size sonsuz teşekkürlerimizi iletiyorum" dedi.

 BÜYÜKŞEHİR DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEK   
Başkan Zolan ise, ziyaretten dolayı son derece mutlu olduğunu dile getirerek, "Hepiniz hoş geldiniz. Sizlerle her zaman beraber olmaya çalışıyoruz. Tüm etkinliklerinize katılmaya çalışıyoruz. Sizler her zaman bizleri hatırlıyorsunuz, bizler de her zaman sizlerin yanında olmaya gayret gösteriyoruz" dedi. Babalar Günü vesilesiyle çocukların kendisini ziyaret etmek istemesinin kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden Başkan Zolan, "Biz Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar tüm engellilerimize destek olma ve o insanlarımızın önündeki engelleri kaldırma konusunda gayret sarf ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz" diye konuştu.

 DOWN KAFE HİZMETE BAŞLADI

 Daha önce söz verdikleri down kafenin hizmet veriyor olmasından dolayı son derece mutlu olduğunu ve ramazan sonrası ziyarete geleceğini belirten Başkan Zolan, şöyle konuştu: "İnşallah söz verdiğimiz gibi o kafe ramazan sonrası tam anlamıyla çalışmaya başlayacak. Sonuçta çocuklarımız oradaki kafeteryayı çalıştıracaklar. Bu çocuklarımıza fırsat vermemiz gerekiyor. O fırsatı en iyi şekilde değerlendireceksiniz. Ben şimdiden heyecanınızı görüyorum. Anneler bu işin yükünü çekenler. Sizleri ve çocuklarımızı rahatlatmak adına böyle bir adım attık. İnşallah o imkanlarla beraber her şey daha güzel olacak. Çocuklarımızın mutlu olması demek sizlerin mutlu olması demek. Sizlerin ve çocuklarımızın mutlu olması da bizlerin mutlu olması demektir." Konuşmaların ardından down sendromlu çocuklar Başkan Zolan'a Babalar Günü nedeniyle içersisinde fotoğrafının olduğu bir tabak hediye etti.