Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Fotoğraf Sanatı Derneği (DEFSAD) işbirliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen "Denizli'de Yaşam" konulu Denizli Büyükşehir Belediyesi 2. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nın ödül töreni ve sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu'nda düzenlenen törene, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, DEFSAD Başkanı Mehmet Çakır, sanatseverler ve çok sayıda davetli katıldı. DEFSAD Başkanı Mehmet Çakır, Denizli Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenledikleri yarışmaya yoğun ilgi olduğunu belirterek, binlerce eserin kendilerine ulaştığını kaydetti. Üç ayrı kategoride değerlendirilen eserlerin çok başarılı olduğuna işaret eden Çakır, "Büyükşehir Belediye Başkanımız bu çalışmalara gönül veren biri. İnanıyorum ki bu organizasyon uzun yıllar devam eder" dedi.

Yarışma ile Denizli'nin güzelliklerini kalıcı hale getirdiklerini vurgulayan Başkan Zolan, " Denizli'nin bu güzelliklerinden birer kare geleceğimize aktarabilir miyiz? Denizlimizin görünmeyen değerlerini, farkına varamadığımız güzellikleri ortaya çıkarıp insanlarımıza, Türkiye'ye ve dünyaya sunabilir miyiz, düşüncesi ile böyle bir yarışma düzenlemek istedik" dedi. Başkan Zolan, "Kırsal, Kentsel ve Doğa olmak üzere 3 ayrı kategoride Denizlimizin fotoğrafları var. İnşallah bu güzellikleri kalıcı hale getireceğiz. Bundan sonraki süreçte de değişik temalarda fotoğraf  yarışmaları düzenleyeceğiz. Yarışmaya emek veren ve katkı sağlayan başta DEFSAD olmak üzere davetimize icabet ederek dağ taş demeden fotoğraf çeken sanatçı kardeşlerimize, mesai arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Geleceğe iz bırakıyoruz" 

Ödüller sahiplerini buldu

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. "Doğa" kategorisinde 1. Fikret Yorgancıoğlu, 2. İlknur Boy ve 3. Ali Aslan; "Kentsel" kategoride 1. Emel Güley, 2. Çınar Yüksel ve 3. Hüseyin Bostancı; "Kırsal" kategoride 1. Cihan Karaca, 2. Mehmet Müsebbih Ergin ve 3. Tugba Candır ödüllerini aldı. Her 3 kategoride de 3'er adet mansiyon ve 64 adet eser de sergileme ödülü kazandı. Dereceye girenlere ödülleri Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan tarafından verildi. Daha sonra yarışmaya katılan eserlerin yer aldığı serginin açılışı Başkan Zolan ve beraberindekiler tarafından gerçekleştirildi.