Denizli Büyükşehir Belediyesi Mart  ayı Meclis Toplantısı'nın 4. oturumu Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda gündemin 85. maddesinde yer alan Kınıklı Mahallesi'ndeki KYK'nın karşısında bulunan alanın imar planı değişikliği konusu görüşüldü.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, imar planı değişikliği yapılacak alana Denizli Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi inşa edecekleri müjdesini verdi.

Pamukkale Üniversitesi'nin çevresinde öğrencilerin sosyal alanlarının az olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Üniversitemizde 50 binin üzerinde öğrenci var. Yurt bölgesinde ve çevresinde de 15 binin üzerinde öğrenci ikamet ediyor. Burada üniversite öğrencilerimizin sosyal amaçlı gidebileceği tek yer kafelerin olduğu bölgeler. Kafeler dışında öğrencilerimizin başka bir tercihi yok. Zamanını arkadaşları ile değerlendirmek isteyen öğrencimiz sadece buralarda zamanını değerlendirebiliyor. Öğrenicilerimiz için tabi ki kafeler de bulunacak ancak biz farklı alternatif sosyal alanların da burada yer almasını istiyoruz" dedi. 

Gençlik Merkezi çok fonksiyonlu olacak
 
Zolan konuşmasını şöyle sürdürdü, "Burada bir 'Gençlik Merkezi' inşa ediyoruz. Gençlik Merkezi'nin en alt katında toplantı salonu, 250-300 kişiyi ağırlayabilecek bir salon yapacağız. Toplantı salonunun üst katında kafelerin yer aldığı bir kat olacak. Kafelerin bulunduğu katın üzerinde de kütüphane inşa edeceğiz. Burada geniş bir kütüphane planlıyoruz. Bir üst katta da atölye odalarımız yer alacak. Bu odalarda da Genç Denizli'de olduğu gibi öğrencilerimizin ilgi alanlarına yönelik resim, müzik, tiyatro, hat sanatı ve fotoğrafçılık gibi hobilerini gerçekleştirecekleri kulüpler olacak" diye konuştu.

Geleceğimize sahip çıkıyoruz

Denizli Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi'nin en üst katında gençlerin spor yapacağı fitness salonu olacağını kaydeden Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Projemizde sona doğru yaklaşıyoruz.

Bu sene projenin inşaatına başlayıp, en kısa zamanda bitirmek istiyoruz. Gençlik Merkezi tamamlandığında gençlerimiz çok fonksiyonlu sosyal bir alana sahip olacak. Biz gençlerimizin daha donanımlı yetişmelerini istiyoruz. Gençler bu ülkenin geleceği ve biz de Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak geleceğimize sahip çıkıyoruz."