Büyükşehir yasasını anlatmak ve ilçelerdeki sorunları tespit etmek için turlarını sürdüren Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’ın son durağı Sarayköy’e oldu. Esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Başkan Zolan, vatandaşlarla sohbet ederek sıkıntıları dinledi. Sarayköy’de toplanan vatandaşlara da hitap eden Başkan Zolan Büyükşehir olmanın avantajlarını sonuna kadar kullanacaklarını belirterek, ‘’ Merak etmeyin tüm beklentilerinizi öncelik sırasına göre bir bir yerine getireceğiz. Büyükşehirle birlikte Denizli kazanacak, Sarayköy kazanacak. Eskiden sadece İl Özel İdaresi kaynakları ile hizmet alan köylerimiz yasa ile birlikte hem bağlı bulundukları ilçeden hem de büyükşehir belediyesinden hizmet alır hale gelecek. Yani hizmet noktası ikiye çıkıyor. Günlük ihtiyaçlarınızı ilçe belediyeleri karşılarken Büyükşehir Belediyesi ise daha büyük işlere imza atacak. Kanalizasyon, arıtma, yol gibi ihtiyaçları Büyükşehir karşılayacak. Yasada çok açık ifadeler yer alıyor. Ev yapmak istediğinizde sizler için farklı tip projeler üretilecek. Siz bunlardan istediğinizi seçebileceksiniz ve bunun için herhangi bir bedel ödemeyeceksiniz’’ dedi.
Vatandaşların özellikle tarım ve hayvancılık konusunda kafasının karışık olduğunu ifade eden Başkan Zolan, ‘’Gittiğimiz her yerde bize soruyorlar, hayvancılık yapanların durumu ne olacak diye. Biz de hep aynı şeyi söylüyoruz. Kafanızı karıştırmak isteyenler var. Büyükşehir olunca hayvancılık yapılmayacak diyenler var. Buna itibar etmeyin. Şu an Denizli merkezde bin 600 ahırımız var ve biz bunların ilaçlamasını ücretsiz yapıyoruz. Kimse size burada hayvan besleyemezsin demez" diye konuştu.
Denizli Belediye Başkanı Zolan, Sarayköy’ün yanı sıra Tosunlar, Sığma, Uyanık, Ada, Ahmetli, Tepeköy, Köprübaşı, Sazak ve Karataş’a da giderek vatandaşlarla bir araya gelip büyükşehiri anlattı.