Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, son 10 yılda yaptıkları çalışmalarla kentin çehresini değiştirdiklerini ‘Büyükşehir’ ile birlikte kent merkezinde yaptıkları hizmetleri en uzak noktalara kadar taşıyacaklarını söyledi. Başkan Zolan, “ Hayallerimiz de hedeflerimiz de büyük. ‘Büyükşehir’e büyük projeler yakışır’ düşüncesiyle hareket edeceğiz. Yaptığımız sayısız iş başka belediyelerce de uygulamaya konuluyor ve bizden teknik destek istiyorlar. Bu durum bize gurur ve sevinç veriyor. Demek ki doğru işler yapıyoruz” dedi. Denizli Belediyesi’nin altyapı ve üstyapı projelerinden, çevre projelerine toplumun farklı kesimlerini içine alan sosyal projelere kadar birçok konuda ilklere imza atmaya devam ettiğini belirten Başkan Zolan, “Denizli’de 2004 öncesi ve sonrası arasındaki fark siyah ile beyaz arasındaki fark kadar net. Yaptıklarımızı gören ve beğenilerini sunan vatandaşlarımızın söyledikleri bizi gururlandırıyor.” dedi. Denizli’nin geç de olsa büyükşehir olması ile birlikte kentin topyekun kalkınacağına dikkat çeken Başkan Zolan, “Biz hizmet yarışında artık tüm şehri baz alarak hedeflerimizi belirledik. Denizli’nin kazanımları bundan sonra herkese eşit şekilde dağıtılacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.” diye konuştu.

Denizli’ye yakışır

Belediye tarafından yapımına başlanılan bazı önemli projeleri de hatırlatan Başkan Zolan, “Türkiye’nin ilk ve tek yeraltı otobüs terminali: Denizli tarihinin gelmiş geçmiş en büyük projelerinden biri olan "Şehirlerarası Otobüs Terminali" sahip olduğu özelliklerle Türkiye'nin en büyük ulaşım komplekslerinden biri durumunda. Kente ayrı bir cazibe kazandıracak olan "Şehirlerarası Otobüs Terminali", çok yakında hizmete girecek. Böylece kent merkezinden ilçe, belde ve köylere ulaşım da çok daha sağlıklı bir hale gelecek. Yeni şehirlerarası otobüs terminali, 100 bin metrekare büyüklüğünde kapalı bir alana sahip. Büyük kısmı yeraltında olan bu komplekste, modern yüksek bir bina ile kent parkı da yer alıyor. Yeni otobüs terminali, Türkiye'nin 'ilk' ve 'tek' yeraltı otobüs terminali olma özelliğini taşıyor.


Bölgenin en büyük kongre ve kültür merkezi:

İncilipınar Parkı içinde yapımı hızla devam eden Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi, 2014 yılı içinde hizmete sunulacak. Merkezde 6 nikah salonu, 500 kişilik tiyatro salonu, 1.000 kişilik konser salonu, 2.000 kişilik konferans salonu ve planetaryum (gezegen evi) bulunacak. Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi, Ege Bölgesi'nin en büyük kongre ve kültür merkezi olacak.

Akvadi Parkı

Yapımı devam eden Akvadi Parkı, Ege Bölgesi'nin en büyük vadi parkı olacak. 700 bin metrekarelik bir alan üzerine yapılan bu parkta; futbol, basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortları, piknik alanları, koşu yolları ve dinlenme alanları bulunacak. Akvadi Parkı, Aktepe, Dokuzkavaklar ve Karşıyaka bölgesinin çehresini tamamen değiştirecek.

Sevindik Vadi Parkı

92 bin metrekarelik bir alan üzerinde yapılan Sevindik Vadi Parkı, bölgenin yeni çekim merkezi olacak. Parkta spor sahaları, kafeteryalar, piknik yerleri, çocuk oyun alanları, kelebek vadisi, tarih bahçesi bulunacak. Yapımı bu yıl içerisinde tamamlanacak olan Sevindik Vadi Parkı, bölgenin cazibe merkezi olacak.

Teleferik

Bağbaşı Kent Ormanı ile Zeytin Yaylası arasında yapılacak bin 396 metre uzunluğundaki teleferik, karşılıklı olarak saatte 2 bin kişiyi taşıyabilecek. Kent Ormanı'ndan teleferiğe binildiğinde en geç 6 dakika içinde Zeytin Yaylası'na ulaşılacak. Denizli halkı, teleferik ile kentin yoğun temposundan uzakta doğal bir ortamda vakit geçirme şansı bulacak. 07dn3