Açıklamada, şunlara yer verildi: Cuma akşamı yoğun kar yağışı beklenmektedir. Sıcaklıklar cumartesi gününden itibaren hissedilir derecede düşecektir. Sıcaklıklar 10 derece kadar birden düşecek, özellikle pazar gecesi Çameli İlçesi adeta donacak sıcaklıklar -20 derece civarına kadar düşecek olup, kuvvetli buzlanma ve don olayı yaşanacaktır.
Pazar gecesi ve sabahı gece ve sabah saatlerinde oluşabilecek don ve sis olayına karşı vatandaşları uyardı. Araç Sürücülerin Çameli –Acıpayam ve Fethiye ( Tuzla Beli ) Güzerhanında Soğuk ve don etkisiyle yolda buzlanma olduğu araç sürücülerinin daha dikkatli gitmeleri gerektiği Araç Sürücülerin ise Don ve buzlanmaya karşı Çameli İlçesine gelecek ve şehir dışına çıkacak araç sürüclerine zincir takmaları ve zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyardı 

Tarım İlçe Müdürlüğü ise zirai faaliyetlerin ve seracılığın devam ettiği bazı bölgelerde zirai don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini de belirtti. Pazartesi gününe kadar zirai faaliyetlerin ve seracılığın devam ettiği bölgelerde orta şiddette zirai don olayı beklendiği, bu bölgelerde tarımsal faaliyet ve seracılıkla uğraşan üreticilerin zirai don olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.