Eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile ekibinin görev süresi dolsa da başarıları bitmek bilmiyor. Aldığı ödül ve teşekkürlere her gün bir yenisi daha ekleniyor.
AK Parti MKYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci’nin görev yaptığı döneme dair değerlendirmede Ekonomi Bakanlığı, Kamu Kurumları Kategorisi’nde itibarını en çok artıran marka oldu.
Marketing Türkiye ve AKADEMETRE’nin ortaklaşa düzenlediği “The ONE Awards Bütünleşik Pazarlama Ödülleri” sahiplerini buldu. Ekonomi Bakanlığı, halk jürisi tarafından itibarını en çok artıran markalar ve bu başarıya katkı sağlayan reklam ajanslarından halkla ilişkiler ajanslarına kadar çok sayıda paydaşın kararıyla belirlenen The ONE Awards 2015’te Kamu Kurumları Kategorisi’nde itibarını en çok artıran markalar arasında birinci seçildi.

Türkiye’nin en büyük markaları yarıştı

Anadolu Jet, FOX Tv, Turkcell, Sony, Koç, Ülker ve Vestel gibi dev markaların da kendi kategorilerinde ödül aldığı The ONE Awards 2015’te, farklı şehirlerde çok sayıda kişiyle yüz yüze gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda 35 sektörde itibarını en çok artıran ilk 3 şirket ile kurum belirlendi. “İtibar ve Marka Değer Performans Ölçümü” araştırmasını temel alan “The ONE Awards” Bütünleşik Pazarlama

Ödülleri, İstanbul Zorlu Center’da verildi.

The ONE Awards 2015, “Genel Başarı” ve “Yıl Performansı” olmak üzere iki aşamadan oluşuyor. Genel başarı değeri, dokuz ana kriterin itibar ve marka değeri üzerindeki etkisine göre hesaplanmasıyla ortaya çıkıyor. Bu başlıklar İletişim ve Reklam Çalışmaları Beğeni Skoru, Tavsiye Skoru, Sosyal Sorumluluk Beğeni Skoru, Yakından Tanıma Skoru, Genel Beğeni Skoru, Güven Skoru, Farklılık Skoru, Ticari Faaliyetlerini Destekleme Skoru ve Marka Bilinirliği. Çalışmanın ikinci ayağı olan 2015 performans değerlendirilmesinde ise yine aynı kriterler baz alınarak yarışmacıların yıl içindeki başarılarına bakılıyor.

Zeybekci: “Ekip ruhuyla çalışınca, başarı da beraberinde geliyor!”
Ekonomi Bakanlığı’nın böyle bir değerlendirmede Kamu Kurumları Kategorisi’nde “Yılın İtibarını Arttıran En İyi Kamu Kurumu” seçilmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Önceki Dönem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Bu, ülke ve millet sevdasıyla çalışmanın, aynı zamanda da ekip olmanın getirdiği bir başarı. Katkısı olanlara teşekkür ediyor; hepsini kutluyorum. Hiçbir başarı kolay elde edilmiyor. Biz de gecemizi gündüzümüze katarak, dünyanın dört bir tarafını adım adım dolaşarak, güncel gelişmelere göre stratejiler belirleyerek, ihracatçı, tüccar ve iş adamlarımıza bir fazla kazandırmak için çaba sarf ettik. Bu sayede ekonomide de önemli bir mesafe kat ettik. 23 aylık bakanlık görevimiz sırasında gittiğimiz her yerde başımız dikti. Gururla Türkiye’yi temsil ettik. Güzel işler yaparken hemen hemen istediğimiz her şeyi de elde ettik. Çok sayıda antlaşmaya imza attık. Bu sayede yeni fırsatlar doğdu; yeni kapılar açtık. Yatırım, iş ve istihdam oldu. Hem yatırımcımız hem de çalışanımız kazandı. Tüm bunlar Ekonomi Bakanlığı’na da çok şey kattı. Çünkü, görev yaptığımız dönemde neredeyse her gün ülkemizde bir çok kesim tarafından üretim, sanayi, ticaret ve ekonomi konuşuldu. Yaptıklarımız ve yapacaklarımız takip edildi. Bu da bizi hep daha iyisini yapmak, daha fazlasına ulaşmak konusunda motive etti” diye konuştu.
Zeybekci: “Türkiye, 2015’ten aldığı coşkuyla kalkınmaya devam edecektir”
Ödülü verenlere de çabaları ve seçici davranmalarından dolayı teşekkür eden AK Parti MKYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Zeybekci, “Zor bir süreçte devraldığımız görevi, layıkıyla tamamlamanın onurunu yaşıyoruz. Etrafındaki onca kargaşaya ve adeta ateş çemberine rağmen 2015’te Türkiye, dünyanın en hızlı büyüyen beşinci ekonomisiydi. 2016’yı da buradan aldığı coşkuyla, kalkınma hamlesiyle sürdürecektir" dedi.