Türkiye’nin tanıtımını ve ikili ilişkilerini artırmak adına bir çalışma başlatan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bu kez Belçika’da. Bakan Zeybekci, beraberindeki heyetle Tataristan’a da gidecek. 3 günlük program dahilinde önce Belçika ardından da Tataristan’a gidecek olan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile ekibini taşıyan uçak, dün gece Belçika’nın başkenti Brüksel’e indi. Türk ve Belçikalı temsilcilerden oluşan bir heyetin karşıladığı Bakan Zeybekci’ye Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin de eşlik ediyor.

Bakan Zeybekci’nin başkanlık ettiği heyet, görüşmelerde iki ülke arasındaki siyasi ve ticari ilişkilerin geliştirilmesinin yanında 15 temmuz darbe girişiminde yaşananlar, girişimin Türk ekonomisine etkisi, iki ülke arasında yapılabilecek işbirlikleri ile yatırım ve ticaret olanaklarını anlatacak.

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Avrupa’daki basın yayın kuruluşlarının yabancı ve Türk temsilcileri ile de biraraya gelecek. İki ülke temsilcilerinin buluşacağı bir dizi etkinlikte de yer alacak olan heyet, günün sonunda Tataristan’a geçecek.

Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov ile Türk yetkililerin karşılayıp ağırlayacağı Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile beraberindekiler, Alabuga Özel Ekonomi Bölgesi’ndeki Türk ve Tatar yatırımcıların kurduğu bazı işletmeleri ziyaret edip, açılışlarına katılacak ve incelemelerde bulunacak.
Bakan Zeybekci, Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov ile birlikte Türk ve Tatar iş adamlarıyla da görüşecek.
Pazar günü yurda dönmesi beklenen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin yoğun programı, Dünya Enerji Zirvesi ve Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukayev ile gerçekleştirilecek ikili görüşmeyle devam edecek.