Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyon için 290 defa izin istediğini ancak valilerin 8 defa izin verdiği ile ilgili iddiaların tevatür olduğunu belirterek, "Devlet hiçbir zaman şurada bir şey var dendiğinde bunun önünde engel olmaz. Ben böyle bir tespit ve talebin olduğunu zannetmiyorum. Bugün yapılan operasyonlarda bunların kökü kazınana kadar devam edecektir’’ dedi. 
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valiliği tarafından düzenlenen Gaziler Günü yemeğine katıldı. Denizli Polisevi’nde düzenlenen yemeğe Bakan Zeybekci’nin yanı sıra Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, CHP Denizli milletvekilleri Kazım Arslan, Gülizar Biçer Karaca, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, diğer protokol üyeleri, gaziler ve gazi yakınları katıldı. Yemeğin yendiği salona geldikten sonra gazi ve gazi yakınları ile tek tek ilgilenen Bakan Zeybekci, yemekten sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı.

1 Kasım seçimleri ile ilgili seçim güvenliği noktasında sıkıntı yaşanmaması için çalıştıklarını belirten Bakan Zeybekci, ’’Devletin hakimiyeti terör örgütünün baskıyla oy alma olayını azaltacaktır. Devleti arkasında hisseden vatandaş dilediği partiye oy verecektir. Bu ortamı kurmak için çalışıyoruz. Şu andaki ortam 7 Haziran'dakinden daha demokratik bir ortamı hazırlayacaktır’’ diye konuştu.

"OPERASYONLAR KÖKLERİ KAZINANA KADAR DEVAM EDECEK"
Bazı haber sitelerinde yer alan ve TSK’nın operasyon için 290 defa izin istediğini ancak valilerin 8 defa izin verdiği ile ilgili iddiaları da değerlendiren Bakan Zeybekci, "Bunların hepsi tevatür. Devlet hiçbir zaman şurada bir şey var dendiğinde bunun önünde engel olmaz. Ben böyle bir tespit ve talebin olduğunu zannetmiyorum. Bugün yapılan operasyonlarda bunların kökü kazınana kadar devam edecektir. Bakanlar Kurulu’nda bazı tespitler yapılıyor ve bunun da gereği yapılıyordu. Ancak silahlı bir eylem olmadığı sürece silaha başvurmanın o günlerin amaçlanan hedefleri arasında tereddüt yaşandığı olabilir. Eylem varsa göz göre göre dokunmayın diyen hiçbir zaman olmamıştır’’ ifadelerini kullandı.

"TÜRKEŞ’İN BİZDE OLMASI BİZİM İÇİN BİR KAZANÇTIR"
Siyasi partilerin aday belirleme süreci ile ilgili de konuşan Bakan Zeybekci, "Siyasi partiler YSK’ya vekil adayları listelerini verdiler. Ben hayırlı olmasını diliyorum. Bütün insanların birbirinde hakkı vardır. Benim sizin üzerinizde, sizin benim üzerimde. Hakkın olmadığı tek bir yer vardır. O da siyasettir. Siyasette hak millete ve partiye aittir. Onun için bu nöbet değişimi anlamına gelen yeni listedeki değişiklikler ülkemize hayırlı olacaktır. Özellikle AK Parti’de büyük değişiklikler oldu. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum’’dedi.
Son olarak MHP’den istifa ederek AK Parti’nin Ankara adayı olan Tuğrul Türkeş’in partilerine katılmasını olumlu bulduğunu ifade eden Zeybekci sözlerini şöyle tamamladı:
"Tuğrul Türkeş’in partimizden aday olması ile ilgili benim görüşüm her zaman pozitifti. Türk siyasetinde sembol bir isim olan, vatan millet dendiğinde insiyatif alabilen Alparslan Türkeş’in milletin gönlünde bir yeri vardır. Onu temsil anlamında Tuğrul Türkeş de sembol bir isimdir. Bizim aramızda olması bizim için sevinçtir. Ben bunun partimiz açısından bir kazanç olduğunu düşünüyorum.’’