Ekonomi eski Bakanı ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci; İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü münasebetiyle mesaj yayımladı.

İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümünde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum diyen Nihat Zeybekci; "Yaşadığı yılların ne derece çetin geçtiğini her biri birer şaheser niteliğindeki şiirlerinde satırlara döken şairimiz, insanın ufkunu açan vasiyet niteliğindeki fikirleriyle de gelecek nesillere rehber olmuştur. Özellikle Milli Mücadele yıllarında, vatan savunmasında dökülen kanlar adeta Ersoy’un zihninde damıtılıp kaleminde mürekkep olmuş, tarihe de altın harflerle düşülen bir not haline gelmiştir.
İstiklal Marşı, milletimizin başta ailesi olmak üzere her şeyini geride bırakarak gözünü kırpmadan cepheye koştuğu, canı pahasına düşman kurşununa göğsünü siper ettiği, şehit düşen arkadaşının silahı ile düşmanın üzerine yürüdüğü, elinde kazma kürekle yedi düvelin çelikten örme silahlarına karşı koyduğu Kurtuluş Savaşı’nın destanlaşmış halidir. Biz ve bizden sonrakiler O’nun mısralardan taşıp yüreklere ulaşan duygularıyla şahlanan ruhunu, vatan savunmasında şehadet şerbetini içen dedeleri ile aynı yola adayacaktır. Yine söz konusu vatanı olunca hiçbir şeyi esirgemeyecek, ülkesini korumak ve yüceltmek için atalarının izinden gidecektir. Akif’in de dediği gibi, belki o zaman varoluşunun asıl gayesine erecektir." dedi.

Sözlerini İstiklal Marşı'nın mısralarıyla bitiren Zeybekci;

"Tıpkı O’nun İstiklal Marşı’nın mısralarında dualaşan sözlerinde olduğu gibi:

Ruhumun senden, İlâhi, şudur ancak emeli:
Değmesin mabedimin göğsüne nâ-mahrem eli.
Bu ezanlar -ki şehadetleri dînin temeli-
Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.

O zaman vecd ile bin secde eder-varsa-taşım,
Her cerihamdan, ilahi, boşanıp kanlı yaşım,
Fışkırır ruh-ı mücerred gibi yerden na'şım;
O zaman yükselerek arşa değer belki başım!"