Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Hakkari’de kurulacak dikiş atölyeleri ile bölgedeki genç kızlara ve yöre insanına balık tutmayı öğreteceklerini söyledi. 
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli İhracatçı Birlikleri’nin projesi kapsamında Hakkari, Şırnak ve Mardin’de açılacak dikiş kursları için gerekli makine, ekipman ve malzemenin ilk ayağı olarak Hakkari’ye gönderileceğini açıkladı. Bakan Zeybekci yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti: "Denizli İhracatçı Birliğimizin başlattığı bu projenin ilk ayağı olan Hakkari’ye gönderilecek malzemeler ile bir meşaleyi ateşleyeceğiz. Proje sayesinde Hakkari’de açılacak meslek edindirme kursları ile yöre insanımızın kollarına altın bilezik takacağız. Bu proje sayesinde, hem tekstil sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacı karşılanacak, hem de işsizlik sorununun çözümüne destek olunacaktır."
Projenin sadece meslek edindirme ile sınırlı kalmayacağını belirten Bakan Zeybekci, şunları söyledi: "Bu proje bir sosyal sorumluluk projesidir. Proje çocuk gelinler probleminden işsizliğe kadar pek çok konuda sorunların çözümünde önemli rol oynayacak. Bölgeye yaptığım gezi ve incelemelerde sorunların başında işsizlik ve nitelikli eleman eksikliğinin geldiğini görmüştüm. Bu proje ile bir taraftan bölgenin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman yetiştirilirken diğer taraftan çözüm sürecine önemli destek olacak."
Proje kapsamında Hakkari’ye, 11 düz dikiş makinesi, 2 overlok makinesi, 1 recme, 1 ilik, 1 düğme makinesi, 1 sanayi tipi ütü makinesi ve paskarası, 1 adet dik bıçaklı kesim motoru, 1 pastal yapıştırma ütüsü, 500 kilo çeşitli tiplerde boyalı ve baskılı penye kumaşı, kumaşlar için değişik renklerde dikiş ipliği gönderileceği kaydedildi.