Muğla Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 3-9 Eylül Zabıta Haftası dolayısıyla Belediye Başkanı Osman Gürün’ü makamında ziyaret etti. Gürün, haftayı kutlayarak, “Muğla’daki zabıta organizasyonu ve hizmetleri, Türkiye ortalamasının üstündedir.” dedi.

Zabıtaların çok zor bir görevi olduğunu ancak zorlukların duyulan güven sayesinde aşılacağını belirten Başkan Gürün, “Zabıta ve itfaiye müdürlükleri, acil ve ani karar vermesi gereken birimlerdir. Bu yüzden doğrudan başkanlık makamına bağlı olarak çalışır. Bizler ve sizler için önemli olan, kentin ve hemşehrilerimizin huzurunu sağlamaktır. Kentimizin daha huzurlu, güvenli ve sağlıklı olması için elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. Kurallara uymayanlara ceza yazmak zorunda kalındığını vurgulayan Gürün, "Bu yüzden sevimsiz olabiliyoruz ancak kurallara uymayanlar için kesilen cezalar kişiyle değil, kentin huzuruyla alâkalıdır. Muğla Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, nüfusa oranla personel ve araç sayısı bakımından iyi durumda. Özverili çalışmaları için zabıta müdürümüze ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Belediye Zabıta Müdürü Şevket Gülen ise, “13 yıl önce yedi kişiyle hizmet verirken bugün 23 kişiyiz. Dinamik bir personelimiz var. Bizlere verilen destek sayesinde çok yol katettik. Herkese teşekkür ediyoruz. Kentimiz ve hemşehrilerimiz için yedi gün 24 saat çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Bu arada zabıtalar, hafta dolayısıyla şehrin çeşitli yerlerinde halka çiçek ve broşür dağıttı.