Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesinde kurulan İlan Reklam ve Denetim Birimi Ekipleri, şehrin genelinde yapılan denetimlerde, asılması yasak olan otobüs duraklarına, elektrik direklerine, duraklara, çöp konteynırlarına ve çeşitli yerlere yapıştırılan ilan ve reklamları tespit etti.  
   Ekipler, ilan, reklam ve afişleri toplarken aynı zamanda izinsiz ve damgasız dağıtım yapan ve yapıştıran işyerlerini belirledi. Buna göre, izinsiz afiş asan 14 işyeri ile ilan, reklam ve afiş dağıtan 20 işyerine 169 TL ile 5170 TL arasında değişen oranda cezalar uyguladı.
   Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Sokak, cadde üzerindeki direk, duvar ve otobüs duraklarına bırakılan bazı firma ve şahıslara ait afişler, çevre ve görüntü kirliliğine yol açıyor. Söz konusu ilanları yapıştıran işyerlerine ve şahıslara bundan böyle para cezası vereceğiz. Ege’nin incisi vizyon kente yakışmayan bu görüntünün çevre kirliliği ile zedelenmesinin önüne geçmek üzere Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nce gerek el ilanı dağıtarak, gerekse rasgele yerlere afiş yapıştırarak çevre kirliliğine neden olan şahıslar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Ayrıca, damgalı dahi olsa vatandaşlarımızın bu tür ilanları evlere ve işyerlerine bırakmak, yolda ve kaldırımlarda dağıtmak da yasaktır.’