Zabıta Müdürlüğü’nden denetimler ile ilgili olarak yapılan açıklamada, denetimlerin halk sağlığını koruma, esnafı bilinçlendirme, hizmet kalitesinin yükseltilmesi, mevcut işyeri standartlarının iyileştirilmesi gibi hususlarda büyük önem taşıdığı belirtildi. 2017 Ocak ayında yapılan denetimlerde 26 kahvehane, çay ocağı ve 44 lokanta denetlendi.
 
Açıklamada, denetimlerin vatandaşların sağlıklı gıdaya ulaşabilmelerini sağlamak amacıyla şehir merkezinin genelini kapsadığı bildirildi.
 
Denetlenen işyerlerinde ruhsat, genel temizlik, hijyen, teknik koşulların incelendiği vurgulanarak, şunlar kaydedildi: "Çay ocakları denetimlerinde çatlak, kirlik bardak ve fincan gibi malzemelerin kullanılmaması gerektiği konularında işyeri sahiplerine uyarılarda bulunulurken, tost makineleri de hijyen yönünden mercek altına alındı. Denetimler esnasında işyeri sahipleri ve çalışanlarına yasal mevzuat, teknik ve hijyenik konular ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Gıdaların üretildiği alanda çalışanların kişisel temizliğine yüksek derecede özen göstermesi gerektiği, tırnaklarının kısa kesilmiş olması, ellerin sürekli temiz tutulup açıkta yara olmaması gibi kurallara dikkat edilmesi gerektiği, faaliyet esnasında başlık, maske, eldiven ve ayak giysileri gibi uygun koruyucu giysilerin gerektiğinde giyilmesi gerektiği, bu giysilerin kolay temizlenebilir olması ve temiz tutulmasının lazım geldiği hatırlatıldı. Ayrıca, ekiplerimiz, işyeri sahiplerini soğutucu dolap temizliği bakım ve sıcaklık derecelerine dikkat etmeleri konusunda da uyardı. Gıda maddelerinin muhafaza koşullarına dikkat edilerek uygun şekilde saklanmaları konusunda titiz davranılması gerektiği kaydedildi.
 
Açıklamada denetimlerin aralıksız devam ettiği belirtilerek; "Halka hizmet eden yerlerin her açıdan denetlenmesi zabıta ekiplerimizin ilk görevidir. Belediye olarak sağlık konusunda çok hassasız. Bu konuda çalışmalarımız aralıksız olarak devam ederek kurallara uymayan bütün işyerlerine gerekli işlemleri yapıyoruz. Halkımızın da bu konuda dikkatli davranarak sağlıksız koşullarda üretim ve satış yapan işletmeleri Çivril Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün Alo 153 şikâyet hattı veya 713 10 08 Beyaz Masa İletişim servisine ihbar etmelerini istiyoruz” denildi.